Непълнолетните само с придружител в моловете, коктейл-баровете с ограничено работно време

С единодушно решение на Обласният кризисен щаб - Пловдив се въвежда ограничено работно време до 23:30 ч. на заведенията от типа коктейл-бар и се забранява посещението на непълнолетни лица без придружител в търговските обекти - тип МОЛ.

"И двете решения са продиктувани от практиката и след анализ. А именно, че когато учениците спрат да посещават училище, както и извънкласни занимания, повечето се събират в тези търговски обекти. 

Говорила съм с управителите на МОЛ-овете, които проявяват разбиране и ще окажат съдействие. 

С другата мярка целим да не превърнем коктейл-баровете в нереглментирани нощни дискотеки, каквото се случи през пролетта", коментира областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева. 

Според представителите на Медицинския щаб, за да има ефект, мерките трябва да бъдат комплексни, каквото е последната заповед на здравния министър за затварянето на нощните заведения и дистанционното обучение за гимназисти и студенти. 

От анализа се вижда, че скокът на положителните проби е рязък , 14 дни след старта на учебната година, а децата карат вируса по-леко или без симптоми, но го пренасят.

По думите на Каназирева най-важното от тук нататък е да се засили контрола с компетентните институции за спазване на мерките и да се създаде необходимата организация в здравните заведения. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини