Млад кандидат пенсионер лъже НОИ в Кърджали с менте документ за стаж

За използване на официален документ с невярно съдържание е образувано досъдебно производство в ОД на МВР-Кърджали с постановление на Районната прокуратура. 55-годишен представил образец за осигурителен стаж с вписани неверни данни. Разследването се извършва от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ с оглед на чл.316 във връзка с чл.308, ал.1 от Наказателния  кодекс.

 Три досъдебни производства за незаконна сеч са образувани в РУ-Момчилград с постановления на Районната прокуратура. От горски фонд в града, в селата Джелепско и Неофит Бозвелиево били изсечени дърва за огрев без редовно писмено позволително. Група „Охранителна полиция“ и разследващ полицай работят по случаите с оглед на чл.235, ал.1 от Наказателния кодекс. Издирват се извършителите на деянията.

 1,85 промила е отчела химическата експертиза на проба на 20-годишен водач, който с лек автомобил „Фолксваген блъснал паркиран „Фолксваген“ в Ардино на 21 октомври, след което напуснал мястото на произшествието. Водачът е бил издирен по-късно, отказал тест с дрегер, издаден му е бил талон за медицинско изследване, взета е била проба и резултатът от химическа експертиза отчел наличие на алкохол в кръвта. Работата по случая продължава група „Охранителна полиция“ в РУ-Ардино.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини