Първият дебат между Камала Харис и Майк Пенс

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс защити политиката на правителството на Доналд Тръмп за борба с пандемията от коронавирус, а опонентката му от Демократическата партия Камала Харис я нарече "провал", съобщи Асошиейтед прес.

Двамата кандидати за вицепрезидентския пост участваха снощи в дебат в Солт Лейк Сити, който бе в рязък контраст хаотичната словесна схватка от миналата седмица, когато Тръмп прекъсваше постоянно кандидата на Демократическата партия за Белия дом Джо Байдън и двамата си размениха лични обиди, отбеляза Ройтерс.

"Американският народ стана свидетел на най-големия провал на която и да било президентска администрация в историята на нашата страна", бяха първите думи на кандидатката на Демократическата партия за вицепрезидент на САЩ.

"Нашата страна премина през изпълнен с предизвикателства период тази година. Но искам американският народ да знае, че още от първия ден президентът Тръмп постави здравето на Америка на първо място", каза в отговор Пенс, който ще се бори за преизбиране на 3 ноември като подгласник на Доналд Тръмп.

Модератор на дебата е ръководителката на бюрото във Вашингтон на USA Today Сюзан Пейдж.

Двамата кандидати седяха на разстояние от 3,6 метра, разделени от преграда от плексиглас заради пандемията от коронавирус, отнела живота на 210 000 американци.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини