12 столетници живеят в Хасковска област

Изображение 1 от 4

    12 са столетниците в Хасковска област.

    В страната има общо 279 души, които са навъртели поне век на гърба си. Най-много столетници има сред столичани-69 и в Пловдив-29. Данните са Националния статистически институт, който публикува иконография за броя на столетниците у нас по повод 1-ви октомври-Международния ден на възрастните хора.

    А за празника пенсионерските съюзи и социални домове за възрастни в Хасково получиха почерпка от общината.

    При спазване на всички противоепидемични мерки заместник-кметът Мария Вълчева се срещна с членовете на пенсионерските съюзи и посети Дом за стари хора ,,Кенана” и Дневен център за възрастни хора към община Хасково. .

    В поздравителен адрес до хората от третата възраст кметът Станислав Дечев изказа своята дълбока признателност към всички, които с търпение, нежност и топлота са ни отгледали. Вие ни възпитахте и ни дадохте сила да поемем по своя път. С натрупаната през годините мъдрост ни научихте да ценим традиционните български добродетели и да следваме мечтите си. Като кмет на община Хасково аз ще продължа да изпълнявам социалните ангажименти към хората от третата възраст, се казва в поздравителния адрес на градоначалника.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      2 0
      00:10, 3 окт 2020
      Протежето на Таня Захариева - Пламен Кузманов /управител на Дома за стари хора/, заема заглавна снимка на статията... Ехх връзкарска държава сме...
    Последни новини