Мъск показа успешна имплантация на чип в мозъка на прасе

Компанията Neuralink на предприемача милиардер Илън Мъск разкри, че е имплантирала преди два месеца чип в мозъка на прасе като първа стъпка от успешен експеримент към целта да се лекуват хора с подобен имплант, съобщи Ройтерс.

Компютърният чип е с размер на монета. Компанията с централа в Сан Франциско, създадена през 2016 г., работи по програма за имплантиране на безжичен интерфейс мозък-компютър с хиляди електроди в човешкото тяло за лечение на неврологични заболявания като Алцхаймер, деменция, травми на гръбначния мозък. Проектът на практика слива в едно човека с изкуствения интелект.

"Устройство за имплантиране може да лекува тези състояния", заяви Мъск и посочи заболявания като загуба на памет, загуба на слуха, депресия, безсъние.

Той представи и и успешния експеримент, който нарече "Трите прасенца". В уебкаст предприемачът обясни, че компанията е поставила по два чипа в трите прасета и уточни, че преди време едно от прасетата било с имплантиран чип, който впоследствие бил изваден. Прасетата са "здрави, щастливи и не се различават по нищо от нормалните прасета", каза той.

Специалисти от компанията успели да предрекат с висока точност движенията на прасето, като използвали данни от чипа.
Предприемачът уточни, че целта на демонстрацията е да привлече кадри в компанията, а не набиране на средства. В Neuralink работят около сто души. Компанията разполага със 158 милиона долара, сто милиона долара от тях са осигурени от Мъск.

Първите клинични изпитания върху малка група хора на Neuralink ще бъдат насочени към лечение на пареза, съобщи главният лекар на компанията д-р Матю Макдугъл.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Би
    Биоробот
    11 -2
    13:10, 29 авг 2020
    Първо Мъск да си имплантира в неговата глава.
  • 2
    Чо
    Човек
    1 0
    09:42, 1 сеп 2020
    Това което се говори за чипизацията на населението с ваксини срещу Ковид може да се окаже истина, а не теория на конспирацията. Като гледам накъде вървят нещата и се плаша. Този Мъск е за затвора.
  • 3
    66
    6667
    0 0
    10:15, 1 сеп 2020
    Най-спорният коментар на Бил Гейтс е този за цифровите сертификати, които ще показват дали си ваксинирани или не срещу КОВИД-19. “В крайна сметка те ще ни показват кой е оздравял, кой се е тестувал неотдавна, а когато имаме ваксина – кой я е получил”, пише той в Reddit. Вероятно Гейтс има пред вид
    татуировки с квантови точки,
    които към настоящия момент се разработват в Масачузетския технологичен институт и Университета Райс. Тези татуировки са предназначени за запазване на записите и историите на ваксинациите на всеки човек. През декември миналата година изследователи от двата университета заявиха, че те разработват тези татуировки след като Гейтс ги призовал да намерят решение за засичане на онези, които не са се ваксинирали срещу различни заболявания.
    Може ли тази идея на Гейтс да се прилага сега?
    Хората се притесняват,
    че в близко бъдеще, за да излизат от домовете си, ще е необходим микрочип, имплантиран в организма с цифрова информация за ваксиниране срещу коронавирус.
    Притиснат от общественото мнение Бил Гейтс дава заден, като обяснява, че технологията, за която говори, все още е на много ранен етап на разработка. Тоест, на на този етап вероятно е още рано да се тревожим. Но винаги трябва да си имаме едно наум, че за подобни иновации по принцип не се шуми предварително много. Най-вече заради конкуренцията и потенциалната загуба на много пари. Но фактът, че Гейтс говори за тези проследяващи устройства, на галено кръстени сертификати, със сигурност подсказва, че нещата са стигнали твърде далеч. Ако не и до финала.
    А сега нека си припомним друга публична изява на Гейтс преди десетина години, според когото човечеството чрез ваксиниране и специални програми за репродуктивното здраве, трябва да се намали минимум с 10-15 % заради пренаселването на планетата.
Последни новини