И петият вот на недоверие не успя

Петият вот на недоверие към третото правителството на Бойко Борисов не мина.

За свалянето на властта бяха 102 депутати. 124 бяха против, 11 гласуваха "въздържал се".

Премиерът не дойде, защото все още пътува. Парламентарният шеф Цвета Караянчева обясни, че той имал огромно желание да присъства в Народното събрание. Филип Попов от БСП настоя Бойко Борисов да дойде в пленарна зала.

Веднага след обявяването на резултатите от гласуването БСП напуснаха залата с викове "Оставка".

Това беше последната възможност на опозицията да свали правителството с вот на недоверие. Според правилника следващите месеци БСП нямат право да внасят вот на недоверие. Докато изтече този срок, ще настане време за редовните парламентарни избори.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    77
    775533
    7 -2
    12:22, 21 юли 2020
    Сега вече трябва да е кристално ясно, че хунтата получи разрешение от Козяк да поостане. Много козируване, много нещо ще да е паднало за да ги уверят че ще слушкат още по-добре. Но какво променя това спрямо началото на протеста? – Нищо! Ако някой се е надявал в началото че чуждите ще се обърнат на българолюбци, моите извинения. Борисов – Оставка! Гешев – Оставка!
  • 2
    Ма
    Манолов
    4 -3
    12:26, 21 юли 2020
    Американците нали рекоха още на 12-ти юли,че протестите щели да бъдат до към 16.07..и верно че след 16-17 -ти ,протеста започна да губи енергия…явно някой с някого се договори за нещо..дали Боко се разбра с психодесните,ще разберем много скоро.
  • 3
    То
    Тодорова
    6 -3
    12:33, 21 юли 2020
    Ако не се обединят всички ! недоволни , глутницата на ГЕРБ и ОП ще продължи да си краде необезпокоявана , а младите и умните ще лапат мухите!
    Как не случихме на лидери , партии, държавници!
    Ако позволим Герб да направи редовните избори, резултатът ще е Борисов 4. А те точно това искат-да се доберат на всяка цена до техните си избори, а не нашите.
    • Ха
      хаха
      5 -5
      12:42, 21 юли 2020
      Кои са те, кои сте вие? Пребройте се, че на следващите избори вие и те ще си гласувате, останалите ще се спасяваме от вас и от тях, кой както може. За нормалния редови българин няма голяма разлика коя глутница ще му глозга кокалите. Правете политика, не борба за власт, моля...
  • 4
    Ге
    Георги
    8 -2
    12:44, 21 юли 2020
    Искам оставката на цялото правителство, защото е обидно една от най – умните нации да е управлявана от най- тъпите си представители.
    Искам смяна на системата, защото тази бълва само олигофрени, които моментално стават политически и бизнес елит.
    Искам правосъдна реформа, за да се гарантира, че всичко изброено по- горе няма да се повтори.
    Това искам, не е много, като се има предвид, че не го искам за себе си, а за тези след нас, които лекомислено прогонихме навън- за тяхно добро, вместо да се борим за тях всяка минута.
    • Ге
      Герги
      0 -1
      16:56, 21 юли 2020
      Ако т.н. нация беше умна нямаше да бъде половин хилядолетие под османска власт.
  • 5
    Ве
    Веселина Томова
    4 -1
    13:02, 21 юли 2020
    А обяснете за какъв уй втори ден протеста е изместен абсолютно БЕЗСМИСЛЕНО рано заран пред Народното събрание и от рехав, става по-рехав?!
    За какъв уй бе разфокусирана мощната енергия от първите дни с първа и основна цел Министерски съвет и **** *******?!
    Ако самозабравилите се така наречени „организатори“ го правят от тъпотия всичко това, сменете ги, ако не е от тъпотия, а от нещо друго, пак ги сменете!
    По телевизиите на живо се показва жалка картинка на протест, превръщащ се в копи -пейст на идиотиите от 2014 година, които нищо друго не направиха, освен да върнат Боко за трети път на власт, което ПСИХОЛОГИЧЕСКИ обезверява.
    Ако сега не ви се каже истината, такава каквато е, утре ще е фатално късно.
    И изобщо не ме интересува вече лицемерието – трай си, заради „революцията“.
    Да потушиш зорлем и умишлено такава народна енергия, да я спихнеш, да променяш лозунга, да разфокусираш енергията и накрая да сведеш протеста до дежурен „пърфоманс“, на какъвто сме се нагледали, удобен за Хунтата на Боко и преди, това си е позор.
    Позор.
  • 6
    Не
    Не успяха комунистите!
    6 -11
    13:26, 21 юли 2020
    Пореден неуспял вот на комунягите! Само така - мач... Виж коментара
    • До
      До герберския трол
      6 -3
      14:10, 21 юли 2020
      Тролче, бяхте се умълчали напоследък, явно се оглеждахте за нова ракета носител?! Вашия вожд мутрата си отива! Само си удължава агонията! Пътник е!
    • Бо
      Бойко БКП-то
      0 -1
      17:01, 21 юли 2020
      Комунистите викат дръжте комунистите, циркът продължава.
Последни новини