Лицензът на "Еврофутбол" - окончателно отнет

Окончателно е отнет лицензът на "Еврофутбол" за наземни и онлайн залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне.

Такова е решението на Държавната комисия по хазарта, което тя е взела преди четири дни - на 14 юли, съобщава bTV.

Мотивът за него са неплатени натрупани задължения от над 320 млн. лева.

Дружеството нито е предоставило обезпечения за тях, нито е започнало да ги погасява. От решението става ясно, че представители на компанията са изслушани от комисията, а и са изпратени редица становища.

От "Еврофутбол" коментират, че публичните задължения са "спорни", освен това са обект на производство, водено от прокуратурата.

От Комисията обаче подчертават, че обвиненията по Наказателния кодекс са към физически лица, а "Еврофутбол" е юридическо лице по смисъла на Търговския закон. Освен това независимо от обжалването в съда, решенията на Комисията влизат в сила незабавно.

От компанията обявиха, че ще обжалват новото решение пред съда и ще подадат сигнал до прокуратурата, президентството и Министерството на финансите заради незаконосъобразните действия на Комисията по хазарта.

Припомняме, че в началото на юли на първа инстанция Софийският административен съд реши, че временното отнемане на лиценза на "Еврофутбол" е неправомерно. Решението бе публикувано в социалните мрежи от избягалия в Дубай бизнесмен Васил Божков, срещу когото има 18 обвинения. Божков има акционерен дял във фирмата.

Източник: news.bg

Коментари в сайта

Последни новини