Антиправителствените протести "излязоха" извън България

Посланикът ни в Лондон излезе при протестиращите

Стотици български граждани излязоха на протести в много европейски градове с искане за оставките на правителството и главния прокурор Иван Гешев. В солидарност с протестиращите в България демонстрации се проведоха в Лондон, Берлин, Барселона, Хага и други.

В Лондон десетки българи се събраха пред сградата на посолството, като в демонстрацията се включи и посланикът Марин Райков.

"Посланик Марин Райков излезе на протеста. Граждани искат от него да работи за въвеждането на дистанционно и електронно гласуване. Райков отвърна, че няма съмнение, че избирателната активност от чужбина е ключова за представителността на изборите. Протестиращ тогава изкрещя, че е пътувал 100 километра с колело, за да гласува", написа Мария Спирова от Лондон.

В Берлин се събраха над 150 души, които скандираха "Гешев е позор: оставка и затвор!".

Лайтмотивът в плакатите бе "Изгонихте ни от родината".

Никой от посолството, пред което се проведе протестът, не уважи демонстрацията, съобщиха за Меdiapool участници в протеста.

Протестиращите там се зарекоха, ако до неделя исканията за оставки не са изпълнени, да се съберат отново на същото място.

В Барселона също излязоха десетки хора, които са се организирали в социалните мрежи. Те също настояха за оставките на кабинета и Иван Гешев.

Протест се проведе и в Хага.

Източник: mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ел
    Елате и
    3 0
    09:38, 17 юли 2020
    Елате и протестирайте в София или в градовете от които сте!
    Защо изхабявате, погубвате и както и да се нарече, младините в чужди държави. Не слугувайте там, а да се борим за България тук на родна земя.
    Призовавам всички Емигранти, които са напуснали България заради политиката да се върнат и да променим нашата родина за по добро за нашите деца! Заедно можем!
Последни новини