Получихме 20 000 маски от Китай

Община Кърджали получи дарение от 20 000 маски от община Мейджоу, Китай. Дарението е в резултат на осъществени контакти с ръководството на китайската община.Предпазните маски ще бъдат разпределени между лечебни заведения, социални служби, домове за възрастни хора, детски градини, населени места и  др.

Д-р инж.Хасан Азис изпрати благодарствени писма до своя китайски колега и до Извънредния и пълномощен посланик на Китайската народна република  в София Н. Пр. г-н ДУН СЯОДЗЮН за жеста на съпричастност и хуманност  по време на пандемията.Той покани китайския дипломат да гостува на община Кърджали и да присъства на раздаването на дарението в удобно за него време.

          Връзките на Кърджали с азиатската община датират от 2019г. Кметовете на двете общини – д-р инж.Хасан Азис и г-н ЦангАйюн, подписаха на 18 март м.г. Меморандум за сътрудничество. Договориха се за партньорство  в областта на градското управление, инвестициите, туризма и спорта.Това стана по време на посещението на кмета на община Кърджали в китайския град Мейджоу.

Това съобщиха от Пресслужбата на Общинска администрация-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини