Теодора и Хабиш от "Славейков" първи на националната олимпиада по история


Имената на Теодора Шанева и Хабиш Иса от 10"а" клас на СУ "Петко Рачов Славейков" стоят на първите две места в окончателния протокол на Националната комисия за резултатите от Националната олимпиада по история и цивилизации. Те са оценени с най-високия брой точки и получават пълен отличен за знанията си по история за материала, изучаван в 10 клас. Момичетата са и важна част от екипа на Школата "ИстОрика" към най-голямото училище, чийто ръководител е и преподавателят по история на гимназистките Димитър Димов. Той не крие задоволството си от първите места на Теодора и Хабиш. Смята, че това представяне отразява в действителност техните знания, старание и отдаденост. "В условията на пандемия и дистанционно обучение максималният брой точки на двете момичета ме радва още повече. Нашите методи на обучение са интерактивни и често е необходим личният контакт. Успяхме в подготовката въпреки изолацията и онлайн връзката, която често е недостатъчна. Горд съм и амбициран за следващата учебна година", споделя Димов.
Директорът на СУ "Петко Рачов Славейков" Милко Багдасаров пък написа на профила си във Фейсбук: "Теодора Шанева и Хабиш Иса разделят първото място в България на олимпиадата по история. БРАВО, МОМИЧЕТА! ЧУДЕСНИ СТЕ!"
Това е поредният път, в който двете момичета издигат престижа на училището в национален мащаб. Само преди два месеца Теодора стана носител на Националната награда на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков за историческо изследване послучай 135-годишнината от Съединението на България. Многобройни са колективните награди на Школа "ИстОрика", за които Теодора и Хабиш имат огромна заслуга, както и в организирането на национални конференции, открити уроци и тематични чествания, при спазване на изискванията дори в условията на извънредната обстановка.
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини