Започват ремонти по четири пътни проекта в Хасковска област

Агенция "Пътна инфраструктура" е дала “зелена “ светлина за четири ремонта по пътната инфраструктура в Хасковска област.

11,5 км. от отсечката Върбово-Тънково в посока към с.Долни главанак са вече в подготвителна работа. Пътят, който е най-прекият от Маджарово до Харманли, и по който маджаровци пътуват до болницата в Харманли, е в изключително лошо състояние. Наложително е ремонтирането му и заради това, че по този участък в учебно време се извозват до училището в Маджарово десетки деца от околните села.

Крайният срок за приключване на дейностите е средата на 2021 година. След приключването на работата пътната отсечка ще е с нов асфалт, обновена хоризонтална и вертикална маркировка, ще бъдат монтирани и нови мантинели. В този участък не е правен основен ремонт от 1984 година насам, посочи шефът на Областното пътно управление инж. Радостин Ламбрев.

В процес на подготовка към същинската работа е и още един възлов проект-ремонтът на моста над река Соколица, на пътя Тополовград-Харманли, в участъка на с.Хлябово. При старта на ремонта ще има пренасочване на движението. За локалното, местно движение, е определен машрут по стария път към с. Хлябово. Останалите автомобили ще се пренасочват през селата Устрем-Радовец и Студена.

От областна администрация съобщиха днес, че има одобрено финансиране за старта на още два важни инфраструктурни проекта в региона на Хасково. Единият касае участък от републиканския път между Димитровград и Стара Загора. Срокът, в който фирмата  изпълнител трябва да приключи, съгласно одобреното задание от АПИ, е едногодишен. В участъкът ще бъдат положени нови асфалтови пластове, нови ограждащи съоръжения, вертикална сигнализация и пътна маркировка. По този път има и три моста, които също са включени в ремонта.

За тази година е предвидено и изграждането на кръстовище с трета лента за ляв завой по пътя Хасково-Кърджали при  с. Войводово.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ко
    Кога?
    10 -4
    16:00, 7 юли 2020
    Селата по пътя Хасково-Пловдив
    • Ух
      ух
      5 -6
      18:35, 7 юли 2020
      да движат пеша
  • 2
    Жи
    Жител на града
    16 -1
    16:17, 7 юли 2020
    А улиците в града? Дупки,кърпежи....И поредното МАЛОУМИЕ маркировката да се "освежава" в делничен ден.
    Събота привечер и в неделя сутрин най-няма коли.Тогава ще се и запази за повече време.
    И друг наболял проблем.Хасковските улици все по-трудно и по-трудно поемат увеличаващия се поток от коли.Ами сложете светофари на възловите кръстовища в центъра.Така или иначе висим по тях,кой с предимство,кой без,кой знае правилата,кой не знае...Та едни прости светофари,с правилна регулировка за зелена вълна биха свършили работа.
  • 3
    11
    11
    17 -2
    16:45, 7 юли 2020
    А пътя Хасково-с.Елена ????? Лунен пейзаж!!!
    от Малево до Елена само дупки ,пропадане и дървета ,които запушват половината път!!!
  • 4
    Мо
    Мовчо
    1 -2
    22:09, 7 юли 2020
    Кръгово на всяко кръстовище!
Последни новини