Задържаха иманяр, карал дрогиран

Дрогиран иманяр задържаха служители на РУ Раковски.

В купето на автомобила му са открити повече от 200 предмета с белези на културни ценности. За това съобщиха от ОД на МВР Пловдив.

В хода на проверка автопатрул на РУ Раковски спрял водач на лек автомобил "Фолсваген". Пробата за употреба на алкохол и наркотични вещества показала, че 31-годишният мъж зад волана шофира след употреба на амфетамин.

Последвало претърсване на превозното средство. Униформените открили 8 грама марихуана, както и множество предмети с белези на културно-исторически ценности - монети и пръстени, изработени от бронз, мед и сребро, а в багажника - два металотърсача и лопати. Откритите предмети с белези на артефакти били съхранявани в кутия и найлонов плик и били старателно почистени.

Мъжът е задържан в ареста за срок до 24 часа, а иззетите предмети са изпратени за анализ в историческия музей. От заключението в експертната справка е видно, че повечето от откритите предмети са оригинални и притежават белези на културно-исторически ценности от различни исторически епохи. Материалите по случая са докладвани на Районна прокуратура Пловдив.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини