Стотици полети от и към София са отменени

Стотици полети на 21 авиокомпании от и към София са отменени, сочат данните на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщения.

Студенти от Ягелонския университет в Краков, които трябва да пристигнат на Летен курс по български език у нас, алармираха, че в последния момент били информирани, че полетите, за които имат купени билети са анулирани.

Поляците от националния превозвач ЛОТ отменят до края на юни полетите по линиите София - Варшава - София и София - Будапеща - София - общо 50 полета, ако се броят двете посоки. Пътници съобщават в социалните мрежи обаче, че са получили уведомления от ЛОТ за анулиране на августовски билети, съобщава "Монитор".

Отменени полети имат още Уизър, Алиталия - италианците анулират всичко до края на юни и целия юли, Райънер отменя полети в различни дати през цялото лято по 27 маршрута. Разрежда полетите си до София и Луфтханза до средата на юли.

Турските авиолинии анулират всички свои полети от 23 юни до 30 юни, Ер Франс е с анулирани полети от Париж през юли и август. Поне до 15 септември няма да лети от Москва до София и Аерофлот. Катарските авиолинии забравят маршрута Доха - София до 24 октомври.

Националналният превозвач "България Еър" няма отменени полети по вътрешните си линии и линиите до Европа. Към 26 юни авиокомпанията е възстановила полетите си и лети редовно по всичките си директни маршрути, с изключение на Русия и Израел, където са въведени рестрикции от местните власти.

С три честоти на ден националният превозвач изпълнява полетите си между София и Варна, а от 29 юни по веднъж на ден ще се изпълняват и полетите между София и Бургас. Няма отменени полети и по линиите до Италия, Испания, Чехия, Австрия и останалите европейски линии, до които "България Еър" оперира.

Повече информация може да откриете и в уебсайта на летище "София", където се публикува актуална информация до 3 дни преди предстоящите полети.

Вижте пълния списък на отменените полети - ТУК.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини