Изцяло електрическият дом от 1950 година (видео)

Това ще ви се стори нещо като дежа вю. Автоматизираният електрически дом поддържа температурата толкова добра за живеене през всички сезони.

Той е толкова електически!

Камера показва на телевизора с кинескоп кой звъни на входната врата. И можете да му отворите с натискането на едно копче.

Имате контрол над климата (!) с помощта на панел аналогови датчици със стрелки. Филтри прочистват въздуха от полени и други алергени, лампи унищожават вредните микроорганизми в този напълно електрически автоматичен дом.

В него виждаме е и първата домашна пералня, която може да суши.

Има чудесна комбинация от домашна камина и електрическо барбекю насред стаята. И това всичкото тръгва с натискането на един бутон.

Готвенето е наистина забавно в домашния център за приготвяне на храна. Хладилникът изглежда като мебел и се отваря от двете страни, но по-интересно е приготвянето на храна по избор от рецепти в готварска книга на микрофилм. Само с натискането на няколко бутона намирате желаната рецепта.

И след като сме се наситили на храната преминаваме в увеселителния център на тотално електрическия дом. Всички членове на семейството могат да се забавляват там, разбира се като натиснат само един бутон. Телевизорът може да се завърти към която искате част на стаята. А за да чуете плоча от колекцията избрани коласики, ... само натискате бутона. Изцяло електрическия дом има специални тонколони, които ви обграждат със звук отвсякъде. Има FM радио и лентов магнетофон, който може да записва, прожектор с който можете да гледате филми и записи, направени от вас на екрана за прожекции. С едно натискане на бутона, светлината в стаята изгасва, екранът се спуска и прожекцията започва. С едно натискане на бутона!

Домакинята в този изцяло електрически дом се гордее със светещата стена в него в санитарното помещение, където можете да правите и слънчеви бани, и да се къпете. Елекрически подгряваното огледало никога няма да се замъгли от парата. А светлинната стена охлажда помещението през лятото и го топли през зимата. Има още електрическа маса за масаж и електрически уреди за упражнения.

И така нататък.

Филмът е от 1950 година.

Оттогава се изгориха маса въглища, изхарчи се маса ток, трасетата на далекопроводната електрическа мрежа се проточиха почти навсякъде и почти половината произведено електричество се изгуби, докато пътуваше по тях.

Но и 70 години по-късно далеч не всеки дом може да предложи подобни екстри. Не е лесно нещата да започнат да се случват с едно натискане на бутона.

И сега отново новата технология ни съблазнява с дом, в който всичко ще ни се сбъдва без усилие. Технологията е друга, датчиците са други, телевизорът отдавна не е с кинескоп, а домашното кино е в HD 4К или 8К. Приборите не е модерно сега да се наричат електрически, те са станали "умни". И все пак... 

Ето го и примамливото предложение от 1950 година за изцяло електрически дом:

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Получавате необходимата ви информация. Можете по-точно да планирате действията си. Изпълнени сте с ентусиазъм, но по-важното е че знаете какво точно искате. Денят може да бъде много успешен. Тези от вас, които си търсят работа е много вероятно днес да попаднат на привлекателно предложение. В началното възнаграждение може и да не е впечатляващо, но сами разбирате, че перспективите са много добри.
06 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете търпеливи и последователни в заниманията си. Това ще ви помогне да се справите по-леко със задачите си. Възможни са пречки, които не сте предвидили, но всичко ще приключи добре. Ще има какво още да желаете. Домашната атмосфера ще ви дава спокойствието, от което се нуждаете.
06 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще успеете в усилията си, и това ще ви импулсира за нови завоевания. Ще получите търсена информация, която ще ви улесни, особено на работното място. Не хабете нервите си излишно, мислете за хубавата вечер, която ви предстои. Тепърва ще имате нови запознанства и неустоими предложения.
06 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще имате напрегнат ден, за това се постарайте да свършите всичко навреме и както се очаква от вас. Имате шанса да срещнете интересни хора днес, които могат да ви бъдат полезни, ако разбира се проумеете това. Така ще поставите ново начало и ще се впуснете в реализацията на проект, който ще донесе работа и доходи не само за вас, а и за хората, с които ще го реализирате.
06 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се посветите на изоставените си проекти и нетърпящите отлагане задачи. Работата по тях ще ви донесе нужното спокойствие, защото сте от хората, които не оставят делата си на случайността. Добре ще ви се отрази спорта и престоя до вода. Направете своя избор и ще изпитате удоволствие от умората.
06 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Веднъж набелязали целта си нищо не може да ви отклони от нея. Това е важна предпоставка за вашия успех, който от дълго време очаквате. Моментът е подходящ за радикални промени, не се страхувайте да направите първата крачка.
06 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вашата обаятелност, активност и предприемчивост губят от стойността си в мига, в който решите, че трябва да поемете командването на парада. Това може да дистанцира тези до вас, които ви приемат за трудни, властни и твърде взискателни. За това пък умеете да се радвате на дребните радости в живота, които днес определено няма да ви липсват. Шансовете ви да се доближите до властта във всичките и измерения са реални.
06 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
06 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще получите особен импулс и с настроение ще посрещнете новите предизвикателства. Денят е подходящ за започване на нова работа, нова любов, нов проект. С радост и надежда ще осъществявате целите си. Получаване на помощ от силните на деня. Отварят ви се много неподозирани до момента врати и възможности.
06 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Днес ще се наложи да бъдете особено точни в преценките си относно надеждността на започнат от вас проект. Нека силното ви желание да не заслепява здравия разум, само така можете да се надявате на успех. Много радост ви носи интимният партньор.
06 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Устремени сте към успеха, но забравяте, че големите и бързи печалби крият и големи рискове. Може би това ще ви предпази сега, когато се колебаете как да действате. Имате нужда от почивка, но напрегнете се още малко. Усилията ви ще бъдат възнаградени и скоро ще се похвалите с нови придобивки.
06 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Повечето представители на знака ще прекарат този ден в движение. Имате дела за вършене и естаствено не оставяте нищо за последния момент. Не се отказвайте от предложение на свой колега, което наистина ще е изгодно за вас. Помислете повече за сърдечната си връзка, не пренебрегвайте човека до вас.
06 юли 2020
Последни новини