ПП ГЕРБ ще гласува против закриването на институцията Обществен посредник в Кърджали, настоява тя да работи ефективно

ПП ГЕРБ ще гласува днес против закриването на институцията Обществен посредник/омбудсман/ в Кърджали,  като настоява тя да работи ефективно. Анализ изготвен от председателя на групата съветници на партията Гроздан Колев сочи,  че институцията Обществен посредник е знакова придобивка за утвърждаване на гражданско общество в общината и трябва да се развива, а не да се закрива. Това налага промени в Правилника на работа на институцията, а не преустановяването на дейността  й,посочи Гроздан Колев. ГЕРБ няма да подкрепи предложението на групата съветници на ДПС  за преустановяване работата на омбудсмана на Кърджали. Гроздан Колев смята,че е необходима по-ефективна работа на обществения посредник с Общинския съвет и това налага разширяване на правомощията му. При силна институция Обществен посредник не е необходимо създаването на Обществен съвет към местния парламент, смята Гроздан Колев.

 Съдбата на институцията Обществен посредник не е тема ,която можем да заметем зад ъгъла. В последните месеци има подобрена чуваемост от страна на мнозинството в Общинския съвет и се надявам то да се вслуша в нашите предложения, подчерта Гроздан Колев.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ив
    Иван
    1 0
    10:50, 28 май 2020
    Гроздане на какво да ти вярвам? Мълчиш като мъж-пу. ка за очевадни нарушения на твои подчинени. Последно Багдасаров на 24 май наруши законите в държавата, събра на едно място десетки деца бе маски, ръкавици и дезинфектанти. Ами далаверата с храненето там около 1500 деца със съпартиец фирма?
Последни новини