Спешните ни медици в областта честват професионален празник, не дезертират от първа линия

    Медиците от Спешна помощ днес имат професионален празник. Всяка година от 2018 г.насам на 27 май светът изразява признателност към делото на спешните медици, които се отзовават на най-тежките инциденти и човешки трагедии.Този ден се отбелязва по инициатива на Европейската асоциация за спешна медицина. Това сподели за Кърджали бг вести директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Кърджали д-р Атанас Митков.

      Д-р Митков посочи, че спешната медицина е като вирус, влезели в кръвта ти,няма излизане. Въпреки неблагоприятните условия за труд моите колеги смятат че истинското изпълнение на Хипократовата клетва е когато си на първа линия. Не ги спират и случаите на неблагодарност, демонстрирани понякога от пациенти. Все още спешната медицина е недооценявана, но реакцията на колегите е от изключително значение при спешните пациенти,коментира още д-р Митков.

    Д-р Митков благодари на спешните медици,които проявяват изключително себеотрицание в борбата с пандемията от коронавирус.До сега нито един от колегите му не е дезертирал.

     Жители и институции от региона , а и извън него проявиха съпричастност към нашата работа е направиха серия от дарения, които са безценни за нас, каза още д-р Митков

      Той посочи, че има възможност да поздрави спешните медици в ЦСМП в Кърджали в година, когато те честват четвъртвековен юбилей, откакто съществува Центъра.

      В момента в ЦСМП работят 232 души, от които 14 лекари. Центърът разполага с 35 линейки.  На смяна дежурят 13 екипа.

      ЦСМП-Кърджали е награден с  Почетен знак на Община Кърджали и с Почетен знак на Министерството на здравеопазването.

      Пожелавам на своите колеги здраве.Желанието да изпълняват мисията си не им липсва,каза в заключение д-р Митков.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини