С виртуално тържество Славейковци честват 24 май

    С виртуално тържество Славейковци честват 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост .В този ден за преклонение пред святото дело на братята Кирил и Методий и всички просветители, по традиция дворът на ОУ „ Пенчо Славейков“ се изпълва с детски глъч, песни и усмихнати родители и ученици, но през настоящата година най-светлият български празник беше отбелязан по различен, но достоен начин.

    След задължителното вдигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, под звуците на химна „Върви народе възродени“ бе експонирана виртуална изложба от рисунки на учениците, посветена на празника.

    С емоционално слово г-жа Ангелова – Директор на ОУ „Пенчо Славейков“, приветства ученици, учители и родители, изразявайки задоволство от отличната екипна работа, за която ОУ „Пенчо Славейков“ е отличено със специална грамота на РУО – Хасково. Виртуално бяха наградени изявили се ученици в национални и регионални олимпиади, състезания и конкурси. С престижната награда за цялостна дейност Славейковец - 2020 г. бе отлична Йоанна Петкова – ученичка от 7 клас. Награди получиха и педагозите: г-жа Елза Маркова – начален етап, г-жа Денка Николова – прогимназиален етап, г-н Живко Митев –преподавател по физическо възпитание и спорт, за постигнати високи резултати, а за цялостна дейност бяха наградени г-жа Тоска Стоилова – Заместник-директор на училището и г-жа Катя Гочева - ръководител направление ИКТ в ОУ"Пенчо Славейков", която за учебната 2019-2020 г. е удостоена и от Министерството на образованието и науката с авторитетното отличие "Неофит Рилски".

    Стихове, песни, танци и специално подготвени поздрави създадоха невероятна емоция и превърнаха тържеството в истински празник на духовността, с което славейковци доказаха, че 24 май е денят на всички, които носят в сърцето си любов и признателност към словото и към българското.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Зд
      здрасти
      5 -1
      16:49, 24 май 2020
      Хахх, Славейковец с 50 точки, Баба и Снежана как не я Срам? Ма тя пенсионера и работи още, срам Няма тая.
    Последни новини