Пакистански пътнически самолет с над 100 души се разби в жилищен район край Карачи

Пътнически самолет "Еърбъс" А320 с над 100 души на борда се разби в жилищен район близо до град Карачи в Южен Пакистан, предадоха световните агенции, позовавайки се на пакистанското Управление за гражданска авиация.

При авиокатастрофата са нанесени щети на няколко къщи.

Разбилият се самолет е на авиокомпания "Пакистански международни авиолинии".

Кадри на обществената телевизия показаха разбилия "Еърбъс" и стълб от черен дим, издигащ се над него.
"Опитваме се да потвърдим броя на пътниците, но по първоначални данни на борда е имало 99 пасажери и осем души екипаж, каза за Франс прес говорителят на управлението на авиацията Абдул Сатар Хохар.

Самолетът е идвал от Лахор, втория по големина град в Пакистан. Катастрофата е станала малко преди кацане.

Пакистанската армия съобщи, че е изпратила в района на трагедията сили за бързо реагиране, за да помагат при издирвателната операция. Кадри на местната телевизия "Гео" показаха и голяма тълпа край мястото на падането на самолета, което, както изглежда, е в гъстонаселен район. Линейки се опитват да пробият множеството, за да стигнат до мястото на катастрофата, се вижда още от кадрите.

Авиокатастрофата стана няколко дни след като пакистанските власти разрешиха подновяването на вътрешните полети. Те бяха спрени за месец, за да се попречи на разпространението на новия коронавирус в страната. През този период се осъществиха само няколко международни полета, припомня Франс прес.

Последната голяма самолетна катастрофа в Пакистан беше през декември 2016 г., когато пътнически самолет на същата авиокомпания падна в северен планински район и загинаха 47 души.

Най-тежката самолетна катастрофа през последните години в Пакистан беше през 2010 г., когато "Еърбъс" А321 на частната авиокомпания "Еърблу", обслужващ линията Карачи-Исламабад, падна в хълмиста местност малко преди приземяване в пакистанската столица. Тогава загинаха 152 души.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини