"Абажурът ви е готов скоро ще ви сервираме ястието!"

Романтична вечеря за двама, виното е отлично, храната също. Досущ като при доброто старо време с едно изключение - гигантските прозрачни цилиндри, овесени от тавана и обгръщащи главите на клиентите, приличащи на абажури, предава Ройтерс.

За ресторантьорите, които се тревожат как отново ще настанят хората, спазвайки предпазните мерки срещу Ковид-19, френски дизайнер сътвори споменатите цилиндри. Прорез, проправен в задната част на устройството, позволява на клиента безпрепятствено да сяда и да се изправя.

Кристоф Жернигон, автор на изобретението, го нарече "Плексийт", комбинация от английските думи за "плексиглас" и "храня се". Той си дал сметка, че съществуващите досега прегради, разделящи посетителите, много приличат на тези от стаите за свиждания в затворите. А тези неща навеждали на мрачни мисли. Поради тази причина той заложил на по-шик приспособление, в което да е вложено повече дизайнерско въображение.

"Плексийт" влиза в производство следващата седмица и заявки за продукта вече са направени от Франция, Белгия, Канада, Япония и Аржентина.

Франция започна да разхлабва някои от ограничителните мерки, свързани с разпространението на Ковид-19. Магазините и фризьорските салони отново отвориха врати, някои от децата се завърнаха в училищата. Но посетителите в ресторантите не могат да се хранят с хирургичекски маски. Поради тази причина Матийо Манцони покани в своето заведение "Хенд", разположено недалеч от Лувъра, изобретателя на "Плексийт", за да изпробва устройствата му.

"Каквото и да стане, мисля че ще бъде забавно да предпазя клиентите си с подобни приспособления", коментира собственикът на ресторанта.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини