БСП с позиция срещу закриването на институцията Обществен посредник в Кърджали

ПОЗИЦИЯ

НА ГРУПАТА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ НА БСП В КЪРДЖАЛИ

Групата общински съветници от БСП и ръководството на партията, категорично заявяват, че са против закриване на институцията омбудсман в община Кърджали .

Твърдо отстояваме позицията си, че кърджалийци имат нужда от тази институция, с ясно очертани законови функции, наложила се като един морален мост между обществото и държавните органи. Днес в тези несигурни времена, повече от всякога хората търсят информация, опора, отговори, защита на техните права. Закриването на тази институция ще заглуши техния глас, гласа на гражданското общество. Напомняме на всички политически сили, че днес живеем не в тоталитарно, а в демократично време. Призоваваме, да се спре с теснопартийните решения.

Тази институция е необходима, защото именно омбудсмана е застъпник за правата на хората и неговото присъствие е необходимо във всички нива на управление на държавата. Тази позиция ние защитавахме в предизборната кампания Местни избори – 2019г. Това е и позицията на НС на БСП.

Да, институцията омбудсман може и трябва да придобие друг, надпартиен, независим облик. В нашия град има достатъчно авторитетни и безспорни кандидатури, които могат да доразвият дейността безпристрастно, активно, компетентно в помощ на кърджалийската общественост. Настояваме в най-кратък срок да бъде създадена комисия, която да преразгледа и актуализира Правилника за дейността на омбудсмана, както и нейното финансиране.

БСП Кърджали

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ат
    Атанас
    0 0
    08:56, 22 май 2020
    Слънчасали!
  • 2
    Ка
    Камен
    1 0
    09:19, 22 май 2020
    Багдасаров пак огладнял, начало на нова машинация, той подкрепя доносниците Старт-Сашка и Сергей, Ясен Устренски. Обществено стана ясно как дъщерята на доносника Сергей от Джебел Е. Устренска попадна в листата на БСП на избираемо място за общински съветник, за сметка на кърджалийци. С уйдурма, с ДПС гласове направи съветник. Така, че той не се ръководи от интересите на избирателите, а гони лични котерийни интереси.
  • 3
    Пе
    Петър
    1 0
    09:26, 22 май 2020
    Повече не може да се вярва на манипулациите и машинациите на багдасара!
  • 4
    До
    Добромир
    1 0
    09:51, 22 май 2020
    Тези не са добре, не участваха в дарителската кампания, МОРАЛНО-НЕ ЛЕГИТИМНИТЕ СЪВЕТНИЦИ, сега акъл дават за омбудсман. Първо да си оправят морала, няма да гласувам повече за тях! багдасарчето и шайката около него не се наядоха! Безсрамници, занимават се с интриги и клевети!
  • 5
    Ал
    Александър
    0 0
    10:16, 22 май 2020
    Тинтири минтири, надпартиен, независим.. кого заблуждавате? Подготвяте почвата за БСП калинка, типаж Каракостова.
  • 6
    Би
    Бисер
    0 0
    10:28, 22 май 2020
    Шут на тези празнодумци! Никъде ги няма в конкретните дела. Консуматори, експлоататори на гласовете на честните избиратели!
  • 7
    Ст
    Стоян
    1 0
    10:58, 22 май 2020
    Важна е позицията на Даниел Делчев, истинския глас на кърджалийци. Добре е да се чуе червения Назми Мюмюн, който постигна забележителен успех, разби схемата на Багдасара. Божидар Стоянов също има соствено мнение за разлика от Кючуков, който е патент на безличието
  • 8
    Ив
    Иван
    1 0
    11:14, 22 май 2020
    Назмито беше на 13 място по Багдасаров, ние кърджалийци го свалихме на трето място!
  • 9
    Ан
    Ангел
    1 0
    11:51, 22 май 2020
    Багдасаров освен доносниците, той е на ти и с национал социалистите тук! Как да му се вярва?
Последни новини