Над 230 хиляди са били върнати от въвеждането на КПП-тата

От въвеждането на КПП-тата в градовете са върнати 230 000 граждани и са извършени проверки на 62 940 декларации. Това стана ясно от брифинг на "Пътна полиция" на AM "Тракия" на изхода на София. 

Припомняме, че от 00.00 часа днес КПП-тата на входовете на градовете са премахнати със заповед на здравния министър Кирил Ананиев.

Не са премахнати КПП-тата в квартала в Ямбол , където бе установено огнище на коронавирус. Вчера стана ясно, че няма напрежение сред ромите, въпреки строгите блокади, заради които те нямат възможност да напускат квартала.

КПП-тата бяха обособени на 21 март, като на тях се извършваха проверки за целта на пътуване на гражданите. За периода от както са обособени, до сега има 230 хиляди върнати граждани на КПП-тата.

Извършени са проверки на 62 940 декларации до момента, а 3750 от лицата, които са декларирали, че отиват на работа, нямат трудови договори, а 528 от тях дори са регистрирани като безработни.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Кр
    Крум
    1 0
    15:32, 6 май 2020
    Кажете колко "бежанци"/invaders/, колко ц*****, които са отивали да крадат и колко хора, които са си отивали в къщите си или по работа?
Последни новини