Помпео: Има "огромни доказателства", че коронавирусът е тръгнал от китайска лаборатория

Държавният секретар на САЩ Майк Помпео съобщи, че има "огромни доказателства", че коронавирусът е тръгнал от китайска лаборатория. Помпео обаче не ги разкри.

"Има огромни доказателства откъде е започнал. Мога да ви кажа, че има огромно количество доказателства, които показват, че е от лаборатория в Ухан", подчерта той.

Вашингтон има множество доказателства, които сочат, че коронавирусът COVID-19 започва да се разпространява по целия свят от лаборатория в китайския град Ухан, заяви държавният секретар на САЩ Майкъл Помпео в интервю за ABC News в неделя.

"Още в началото казахме, че вирусът се е появил в Ухан, сега целият свят може да го види, каза  Помпео.

Той отбеляза, че много експерти смятат, че вирусът е с изкуствен произход, като в същото време добави, че е запознат с докладите на учени, които въз основа на ДНК анализ потвърждават естествения произход на COVID-19.

Помпео се въздържа да отговори на въпроса дали разпространението на вируса е било умишлено или дали се е случило в резултат на инцидент в лабораторията.

"Правим всичко по силите си, за да получим отговори на всички тези въпроси. Опитваме се да изпратим група (експерти) там, Световната здравна организация се опитва да изпрати група (експерти) там и в други лаборатории в Китай, но Китайската комунистическа партия продължава да блокира достъпа", добави той.

В края на април президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че разследването, водено от САЩ ще предостави цялата информация за произхода на COVID-19.

По-рано беше съобщено, че САЩ провеждат мащабно разследване откъде идва коронавирусът и защо КНР не е спрял бързо разпространението му. Според версия, която се появи в медиите, Вашингтон не изключва, че вирусът идва от научна лаборатория в китайския град Ухан.

В същото време американската разузнавателна общност заяви , че приема, че COVID-19 не е синтезиран изкуствено, но ще разследва всички постъпващи сведения в тази връзка и ще вземе предвид всяка информация.

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    No
    nokom
    0 0
    18:48, 4 май 2020
    Нито СаЩ са волф,нито Китай са агнето от баснята, но Гьоринг явно има ревностни последователи
    в Блекхауса.!?
  • 2
    Пе
    Пешо
    0 0
    08:17, 5 май 2020
    Пинокио повтаря глупостите си от 11 септември и Ирак. Мисли ни за Кравари.

Случаен виц

Последни новини