Разследващите ще проверят с какви пари е купен джипът, блъснал Милен Цветков

В разследването на катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков ще се проверява и произходът на финансовите средства, с които е купен автомобилът. Ще има и финансова и данъчна ревизия на фирмата - собственик на колата, информира БНТ като се позова на прокуратурата.

Според източници на "Нова телевизия" собственик на колата е фирма на изпълнителния директор на "Винпром Карнобат" (чийто собственик Миню Стайков е предаден на съд за злоупотреба с евросредства) Десислава Пешева - Николова (по съпруг), а причинилият катастрофата Кристиян Николов е неин син. Самата Николова отказа коментар пред медиата.

Според "24 часа" автомобилът е собственост на нейна фирма като едноличен търговец - "Десислава Пешева - комерс". Николова е сред съдружниците и в "СИС индъстрис" на Стайков с дял малко над 1%. Едно от разследванията срещу него е за злоупотреба с еврофинансиране. Засега няма публична информация Николова да е сред проверяваните по него. Тя има участие в още много фирми като съдружник или управител, част от които, свързани с бизнеса около "Винпром Карнобат".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    5 -1
    00:17, 21 апр 2020
    Разследвайте и от къде е взел амфетамина и кой го снабдявал разследвайте ама и гледайте да е разследвано до края.
Последни новини