Представиха нов информационен портал за Ковид-19

Създаден е информационен портал за Ковид-19, каза на брифинг Красимир Божанов от дирекция "Модернизация на администрацията" към Министерски съвет.

Целта на портала е представяне на едно място на точна официална информация за мерките и дейностите, предприети от изпълнителната власт, като и издадени документи, обясни Божанов. Стремежът ни е цялата информация да бъде на едно място и да е леснодостъпна, обясни той и допълни, че информацията е само от публичните институции и е адаптирана за потребителите. По думите му данните в портала се обновяват всеки ден.

В рубриката "Документи" са поместени консолидирани текстове на заповеди, публикуван е и образец на бланката за преминаване от едно населено място в друго, както и бланката с въпросите, която се попълва от пристигащите в България.

Предвидена е и рубрика за най-често задавани въпроси, като фокусът е върху тълкуване и разясняване на въпроси от общи аспекти. За тази рубрика разчитаме и на обратна връзка от граждани, каза още той. В информационния портал са публикувани и телефонни номера и връзки на държавни институции, за да не се налага потребителят да ги търси по отделни сайтове. Статистиката, представена от Националния оперативен щаб, също е в актуален вид.

По време на брифинга някои функции на портала спряха да работят, което Божанов обясни с интернет връзката. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ха
    хаха
    2 -1
    10:38, 10 апр 2020
    Хаха проблемите били от интернет връзката, хаха.Информационно обслужване нещо са се огелпили.
Последни новини