Съдът не пусна от ареста 14-годишния, обвинен в убийство

14-годишният Васил С. Г., обвиняем за убийството в хасковското село Александрово, поиска да излезе от ареста. Адвокатът му е подал искане за изменение на мярката за неотклонение на непълнолетния.

Окръжният съд в Хасково обаче остави без уважение молбата, съобщиха от Темида.   

Според магистратите е налице обосновано предположение за съпричастност на обвиняемия в извършване на тежко умишлено престъпление.

Съдът прие, че доказателства не разколебават нито законността на задържането, нито реалната опасност от укриването му, дължащата се най-вече на липсата на контрол на непълнолетния Васил.

От установените грижи за него преди и към датата на задържането му, съдът достигна до извода, че няма ефективен контрол върху него от назначените попечител и заместник-попечител. Реалната опасност от укриването на обвиняемия би осуетила воденото срещу него наказателно производство.

Според състава на съда, най-адекватната мярка е „задържане под стража”.

Припомняме, че Васил и 13-годишният му братовчед Дончо са заподозрени в убийството на 61-годишния Димо Димчев, извършено на 25 ноември 2019 година. Според разследващите, двете момчета са пребили жертвата до смърт.

По-големият получи обвинение, а малолетният е освободен от наказателна отговорност заради възрастта и бе пратен в интернат.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Хо
    Ходжата на ГРОб/ДПС
    4 -3
    09:28, 2 апр 2020
    Шефа и Пророка му и те са привърженици на Социалния Дарвинизъм :))
  • 2
    As
    Asd
    0 0
    12:51, 4 апр 2020
    Доживотен затвор за ******а
Последни новини