Коронавирус: Гневни италиански кметове в изпълнение на дълга си (видео)

"Никой няма да донесе смърт в моя град, яростно вика кметът на Месина на шосе на входа на града. Няколко автомобила изглежда пробват да влезат през нощта на "негова територия".

"Сега ще питам лично всеки от тях защо е дошъл и като се върна ще издам заповед. Ще барикадирам този път", разпалено се заканва кметът.

Кметове на италиански градове - къде по-разпалено, къде в по-обяснителен стил, довеждат до хората в своето населено място своето нареждане: "Стойте си вкъщи".

"Вкъщи няма да умрете, ако излезете, рискувате да умрете интубирани без дишане", убеждава кметът на Гросето.

"Трябва да си стоите вкъщи. Хора умират, не разбрахте ли?", крещи кметът на Галдо Тадино. "Вие сте безотговорни, идиоти, колосални идиоти"

"Видях човек щастливо да тича за тренировка с видимо възрадвано куче. Казах му, че не е във филм, ти не си Уил Смит в "Аз съм легенда", върви си вкъщи", говори тихо и отчетливо кметът на район Калабрия Джузепе Фалкомата.

"Не ви ли забраних официално да излизате от своята къща", бесен е кметът на Месина Катено де Лука. "Добре, ще ви забраня да стъпване на общинска земя!"... "Трябва ни армия тук", тропа по масата той в друго включване. "Казвам ви ясно. Утре ще ви хвана."

"Всеки ден чета постовете ви как всичко ще бъде наред. Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да пазаруват?", започва кротко Джанфилипо Банчери, кмет на Делия.

По-нататък градира:

"Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да си купят цигари всеки ден?

Как ще бъде наред, като хората ходят да си заредят колите на бензиностанциите всеки ден? Защо ви трябва бензин, след като трябва да си стоите вкъщи?", вече ядосано пита кметът (впоследствие в Италия нареди да започне затваряне на бензиностанции - бел. ред.)

"Много хора търсят фризьор, да им направи прическа вкъщи. Как всичко ще е наред? Оправяте си косата? Защо ви трябва в този момент? Днес в неделя много хора от околността излезоха на барбекю. Барбекю? Шегувате ли се? Играете си с живота си. Има хора, които правят парти в апартаментите си. Днес, в неделя, трябваше да отида и да ги спра. Казаха, че са здрави и живеят в една сграда. Казах им, че точно така инфекцията се разпространява. Останете вкъщи с вашето семейство, не правете  парти със съседите!"

Италианските кметове не минават само с ядосано говорене ден след ден. Можете да ги видите във видеото да разгонват играещи пинг понг, баскетбол или просто седящи по поляните хора. С викове "Не може. Вървете вкъщи".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Tr
    Triest
    4 -1
    21:11, 29 мар 2020
    Смешници, всеки ден умират по 1 000 италианци.
  • 2
    Dd
    dd
    2 0
    10:56, 30 мар 2020
    Ето как Дучето е дошъл на власт!
Последни новини