Коронавирус: Гневни италиански кметове в изпълнение на дълга си (видео)

"Никой няма да донесе смърт в моя град, яростно вика кметът на Месина на шосе на входа на града. Няколко автомобила изглежда пробват да влезат през нощта на "негова територия".

"Сега ще питам лично всеки от тях защо е дошъл и като се върна ще издам заповед. Ще барикадирам този път", разпалено се заканва кметът.

Кметове на италиански градове - къде по-разпалено, къде в по-обяснителен стил, довеждат до хората в своето населено място своето нареждане: "Стойте си вкъщи".

"Вкъщи няма да умрете, ако излезете, рискувате да умрете интубирани без дишане", убеждава кметът на Гросето.

"Трябва да си стоите вкъщи. Хора умират, не разбрахте ли?", крещи кметът на Галдо Тадино. "Вие сте безотговорни, идиоти, колосални идиоти"

"Видях човек щастливо да тича за тренировка с видимо възрадвано куче. Казах му, че не е във филм, ти не си Уил Смит в "Аз съм легенда", върви си вкъщи", говори тихо и отчетливо кметът на район Калабрия Джузепе Фалкомата.

"Не ви ли забраних официално да излизате от своята къща", бесен е кметът на Месина Катено де Лука. "Добре, ще ви забраня да стъпване на общинска земя!"... "Трябва ни армия тук", тропа по масата той в друго включване. "Казвам ви ясно. Утре ще ви хвана."

"Всеки ден чета постовете ви как всичко ще бъде наред. Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да пазаруват?", започва кротко Джанфилипо Банчери, кмет на Делия.

По-нататък градира:

"Как ще бъде наред, ако много от вас излизат навън да си купят цигари всеки ден?

Как ще бъде наред, като хората ходят да си заредят колите на бензиностанциите всеки ден? Защо ви трябва бензин, след като трябва да си стоите вкъщи?", вече ядосано пита кметът (впоследствие в Италия нареди да започне затваряне на бензиностанции - бел. ред.)

"Много хора търсят фризьор, да им направи прическа вкъщи. Как всичко ще е наред? Оправяте си косата? Защо ви трябва в този момент? Днес в неделя много хора от околността излезоха на барбекю. Барбекю? Шегувате ли се? Играете си с живота си. Има хора, които правят парти в апартаментите си. Днес, в неделя, трябваше да отида и да ги спра. Казаха, че са здрави и живеят в една сграда. Казах им, че точно така инфекцията се разпространява. Останете вкъщи с вашето семейство, не правете  парти със съседите!"

Италианските кметове не минават само с ядосано говорене ден след ден. Можете да ги видите във видеото да разгонват играещи пинг понг, баскетбол или просто седящи по поляните хора. С викове "Не може. Вървете вкъщи".

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Tr
  Triest
  4 -1
  21:11, 29 мар 2020
  Смешници, всеки ден умират по 1 000 италианци.
 • 2
  Dd
  dd
  2 0
  10:56, 30 мар 2020
  Ето как Дучето е дошъл на власт!

Хороскоп за 03.06.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Възможно е днес да се разочаровате от развитието на събитията на работното място, но за щастие ще ви се отдаде възможност да постъпите по начин, който в крайна сметка да ви удовлетвори. Подновявате стара връзка което настина ви въодушевява. Бъдете внимателни обаче, за да не останат излъгани очакванията ви. Ще бъдете заинтригувани от нещо.
03 юни 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С желание ще погледнете на предложение за повече развлечения днес, макар, че имате достатъчно свои ангажименти. При добра организация можете да имате всичко, което пожелаете. От вас зависи. Отношенията ви с някой, когото харесвате ще се задълбочат, бъдете търпеливи и по-малко своенравни.
03 юни 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Физическият ви тонус е отличен и това ще ви позволи да предприемете действия в много посоки. Ще се ангажирате с много задачи, а това предполага повече отговорност и концентрация. Не пренебрегвайте непосредствените си задължения. Съсредоточете се и определете приоритетите си. Намерете време и за разтоварване. На някои от вас предстои дълго пътуване.
03 юни 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налага се да свършите доста неща днес. Някои от вас са си поставили доста амбициозни цели и нямате никакво време ако сте решили да успеете на време. Притежавате необходимите качества и ви е нужна малко повече концентрация, за да се справите. Все по-близо сте до сърцето на желания човек и просто трябва да проявите търпение и да не насилвате събитията.
03 юни 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Няма съмнения, че с труда и упорството си създавате предпоставки за положителни развития в живота си. Сътрудничеството с влиятелен човек ще ускори придвижването на конкретна задача от сферата на професионалните интереси, образованието, бизнеса или в социален аспект. Всичко започнато днес обещава да свърши навреме и успешно.
03 юни 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес сте изключително работоспособни и смятате, че с всичко което ви очаква можете да се справите сами. Наистина имате реални шансове за успех, но не пренебрегвайте мнението и помощта на околните. Със сигурност могат да са ви от полза. Случайно ще разберете нещо много важно за вас и това ще ви зарадва. Съхране-те част от енергията си и зарадвайте приятно семейството си.
03 юни 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Духовната ви принадлежност към общочовешките ценности ви кара да търсите и да общувате с хора, близки по дух и култура. Ще дадете изява на претенциите си към някого, но това няма да го отдалечи от вас, напротив. Щастливи ще бъдете да откриете, че имате сродни интереси и се вълнувате от общи преживявания.
03 юни 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате доста проблеми на работното място днес, но желанието ви за успех е по-силно от всичко, затова няма да е чудно че бързо успявате да се справите с тях. Мил жест от страна на близък приятел ще ви накара да се чувствате особено значими. Силните чувства, които изпитвате към определен човек могат да станат причина за нещо, което съвсем не очаквате.
03 юни 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С работата си през последните дни сте създали условия за по-ускорено развитие на събитията. Няма да останете безучастни и днес, ще продължите активно да следвате логиката им, приобщавайки към идеите си и други съмишленици. За всички от знака е в сила прогнозата, че скоро ще получат това, към което се стремят.
03 юни 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
03 юни 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Радвате се на добро настроение днес, което до голяма степен е обусловено от положителното развитие на делата ви в личен план. Успявате да стабилизирате отношенията си с човек на когото особено държите и това повдига духа ви. За предпочитане е да не предприемате нищо грандиозно днес, тъй като едва ли ще бъдат изпълнени всичките ви очаквания.
03 юни 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
03 юни 2020
Последни новини