Епична движеща се кула от 4 камиона Volvo

Volvo Trucks определено е компания, която прави здрави и ефективни товарни и работни машини. Шведите, обаче, освен майстори на техниката, са признати и като царе на епични и нестандартни реклами. Сред тях може да си припомним легендарния шпагат (The Epic Split) на Жан-Клод Ван Дам, или Pump It Up с Долф Лундгрен за земекопната дивизия.

Сега, от Volvo Trucks отново избухват с епично рекламно видео, наречено The Tower (Кулата). Видеото определено е завладяващо, в духа на мрачните викингски митове и легенди. В него, може да видим четири камиона, един върху друг на мрачен път в дъждовна буря. Върху движещата се кула, с височина 15 метра, седи не кой да е, а президентът на компанията Роджър Алм, който, като един истински Тор, е заобиколен от светкавици и ветрове:

The Tower е създаден за да представи обновените Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX, които са "артилерията" на шведите за работа в тежки условия. Именно коравият FMX е возилото, върхо което са накачулени събратята му в тежащата 58 тона подвижна композиция. А водач на камиона-основа е жена - Бодил Александерсон.

Ще припомним, че президент на Volvo Trucks е участвал и в друго епично рекламно творение: видеото The Hook от 2013 година, в което тогавашният бос на фирмата Клаес Нилсон, небрежно седеше върху кабината на Volvo FMX, който пък висеше на десетки метри във въздуха, закачен на кран.

Връщайки се на The Tower, клипът е заснет още миналата година, а подготовката на кулата, за да е безопасна, е отнела около месец. Почти всички ефекти - и самата кола с все придвижването й, и седенето на Алм на върха й са истински. Самият президент заяви, че по принцип не си пада по височините и снимането на клипа е било голямо предизвикателство за него, но резултатът е успял да го впечатли.

Отделно видео показва и заснемането на епичната реклама. Вижте го:

Източник: auto.offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини