Без опашки и тапи през КПП-та в Смолян, при подготвени декларации се минава за минута

Промяната в режима на пропускане на пътуващи от Смолян към други населени места в областта, което стана с нова заповед от 25 март на здравния министър/ не е предизвикала увеличение на трафика, коментира за СмолянБГвести шефът на ОДМВР Смолян ст.комисар Николай Димов.

 Припомняме, че Кирил Ананиев разшири обхвата на пропускателния режим и като основание се добави и пътуване до други населени места при близки и роднини. 

Промяната е и относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си. 

На ден през четирите КПП-та на входовете на Смолян преминават средно по 2 до 3 хиляди души, но задръстване и драстични опашки не е имало, коментира ст.комисар Димов. Той посочи, че ако пътниците предварително попълнят новия образец декларации-една за отиване и втора за връщане, значително ще съкратят времето, нужно за преминаване през полицейската проверка.

"Едната декларация се оставя при полицаите на излизане от Смолян и в нея е посочено основанието:"пътуване при роднини". Другата се попълва с основание "прибиране на настоящ или постоянен адрес" и се оставя на полицейския патрул на КПП-то при прибиране в Смолян. Така, с готовите декларации, които могат да се изтеглят от сайта на МВР и ОДМВР Смолян, преминаването става за около минута.", поясни ст.ком. Димов.

Ако гражданите не разполагат с декларации, нямат достъп или могат да ги разпечатат, на всяко КПП ще им бъде предоставена от полицаите бланка, която те трябва да попълнят на място. Единствената разлика е, че се печели време и мног обързо се минава през КПП-то.

От тук може да изтеглите новия образец на декларацията за преминаване през проверката:  https://www.mvr.bg/smolyan

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини