Над 3 хиляди души, работили през зимата в курорта Пампорово, са установени и проверени

Полицията е издирила всички 3 хиляди души, които са работили през зимния сезон в курорта Пампорово тази година. Това каза за СмолянБГвести ст. комисар Николай Димов, шеф на ОДМВР Смолян. По думите му към този момент не са установени болни и заразени с коронавирус.

Изключение правят само двама млади мъже, които бяха обявени сред първите заболели в Смолянска област-32-годишният барман от девинското село Гьоврен и колегата му от Чепеларе. Родопският курортът затвори ден-два след обявяването на извънредното положение на 13 март и това също е помогнало за по-бързо прекъсване на разнасяне на заразата, както и на проследяване на контактите на лицата с положителна проба за коронавирус.

По отношение на последните два случая, съобщени на 26 март- мъже на 60 и 65 години от Смолян, са установени контактните лица, те са под карантина и са извършени всички необходими мерки за дезинфекция. Към 27 март под карантина в Смолянска област са над 300 души.

Както по-рано СмолянБГвести писа, полицията е образувала две досъдебни производства за нарушаване на карантината от мъжа и жената от Смолян, които дошли от Англия, но са излизали в града на разходка.

 Срещу мъж от село Подвис, вчера също за нарушение на карантина е образувано досъдебно производство. Към 27 март за нарушаване на карантина са образувани 4 досъдебни производства.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини