Ибупрофен влоши състоянието на 4-годишно с коронавирус

Хората със симптоми на коронавирус бяха предупредени да не вземат ибупрофен, след като 4-годишно британче се разболя сериозно.

Амелия Милнър, за която имало подозрения, че е заразена с коронавирус, пила ибупрофен, но вместо състоянието и да се подобри, температурата и си повишила, започнала да трепери, да се задъхва, да повръща и не можела да държи очите си отворени, според баща и Дан Колинс.

Информацията се появява дни след като френският здравен министър Оливие Веран, който също е лекар, обяви, че ибупрофенът влошава инфекцията.

Той предупреди вместо нестероидни противовъзпалителни като ибупрофен нурофен и кортизон да се взема парацетамол.

Колинс разпространи снимка на болната си дъщеря във фейсбук и написа под изображението: До тези от вас, които имат деца, моля прочетете. Ако детето ви е със симптоми на коронавирус НЕ МУ давайте ибупрофен.

Малката Амелия не се чувствала добре от дни – имала кашлица и температура. Предписали и ибупрофен.

В рамките на час след приема му, състоянието и се влошило.

Детето започнало да се задушава, сърдечният и ритъм се ускорил, не можела да държи очите си отворени, не можела да вдигне главата си, тялото и треперело, повърнала, а температурата и била 39,4 градуса.

Лекарите от Спешното посъветвали родителите и да не и дават повече ибупрофен.

Майка и Маги обяснява, че никога не е виждала дъщеря си толкова зле.

Британският лекар Амир Кан също предупреди за ибупрофена.

Според него макар противовъзпалителни лекарства като ибупрофена да са полезни за лечение на болка, различни видове артрит, главоболие, възпалено гърло и настинка, те потискат части от имунната система и именно там се крие опасността при болните от коронавирус.

Малко вероятно е да се развият усложнения от обикновената настинка при употребата на ибупрофен, но в случая с коронавируса имунната ни система трябва да е в идеално състояние, за да може да се пребори.

Телата ни освобождават мастоцити в отговор на вируса. Когато те влязат в контакт с вируса, предизвикват много по-силна имунна реакция, която включва освобождаване на възпалителни вещества.

Нуждаем се от тези възпалителни вещества за да се справим с вируса в  средносрочен и дългосрочен план.

Ефективността на тези вещества определя дали човек ще развие усложнения от коронавируса или ще се възстанови напълно.

Източник: dailymail.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Прекалено припрени и раздразнителни сте днес. Неприятното е, че това може да се отрази на работата ви, която също е с променлив успех. Тъкмо сега не позволявайте да ви влияят емоции, имате шансове за реализация на професионалното поприще. Взимате решение, което ще се окаже много важно за бъдещето ви.
01 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Можете, ако искате да вникнете и съдействате за решаването на чужди проблемите, от вас зависи да го направите. Това ще ви превърне в уважаван и търсен съветник. А вие на свой ред не бягайте от тези, които щедро ви предлагат подкрепата си. Ще ви е необходима, предвид целите, които си поставяте.
01 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би най-сетне ще успеете да разрешите въпрос, който отдавна ви занимава. Изпитвате остра необходимост от промяна и същевременно не знаете кое точно да промените. Едно от решенията е просто да освежите обстановката в жилището си като разместите мебелите или промените цвета на стените.
01 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
01 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Едно предизвикателство ще ви мобилизира и мотивира да дадете всичко от себе си. Приятелите ви ще се отзоват на нуждите ви, но вие сте длъжни да не забравяте този жест. Допълнителни доходи ще ви позволят да осъществите мечтано пътуване или да заделите таксата за обучението на децата. Пазете нервите си.
01 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Приведете в активност себе си, и ако може хората около вас. Денят е важен със свършената работа и с посланията, които ще дадете на света. Обърнете внимание на онези въпроси, които до сега са стояли на втори план и въпреки затрудненията си ги решете. Приятел има нужда от съдействието ви, не му отказвайте.
01 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е благоприятен за изглаждане на недоразумения с хората около вас. Разумно е да се извините, щом сте сгрешили и да продължите ведро напред. Възможно е да срещнете човека, когото отдавна търсите. Става дума за любов, но не бъдете прибързани. Работното място ще ви предложи нови предизвикателства.
01 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Притежавате завидна издръжливост и се оказвате по-устойчиви от околните на всякакви затруднения. Проблем може да се окаже обаче нещо, което е трябвало отдавна да свършите и не сте успели. Намерете време за всичките си ангажименти, като не подценявате нито един от тях. Вечерта ще се окажете на място, където ще сте обградени с внимание.
01 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В добро настроение ще премине денят ви, насищайки атмосферата около себе си с ведрина и хубави емоции. Добронамерени сте и сте готови да помагате на всеки, имащ нужда от подкрепата ви. Можете да го постигнете с конкретни дела, като се съобразите с желанията им. Това ще ви спечели уважение и привързаност.
01 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Амбицирани сте да се справите без отлагане с въпроси, които ви създават притеснения и ще го направите. Паралелно с това, със самочувствие и в добро състояние на духа, ще налагате идеите си, убедени в правотата им. Бъдете гъвкави и не поставяйте условия там, където срещате съгласие.
01 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят ви ще премине според очакванията, разбира се с малки изключения. За да елиминирате неприятните изненади бъдете толерантни и по-смирени. Има какво да научите от онези, които не одобрявате. Можете да имате повече, стига да не стигате до крайности в мисленето и поведението си.
01 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни, за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към него и да импровизирате. Важното е да бъдете себе си. Доверете се на интуицията си. Едва ли ще ви подведе.
01 апр 2020
Последни новини