Porsche обмисля малък модел?

Появи се слух, че Porsche иска да конкурира Mazda MX-5. Според статия на Automobilwoche, Porsche обмисля достъпен автомобил, позициониран под Boxster.

Компанията от Цуфенхаузен отрече да работи върху такъв автомобил, но един директор призна, че ако такава кола се появи, то тя ще струва между 33 000 и 35 000 долара.

Силната връзка на Porsche с Volkswagen би помогнало от финансова гледна точка за производството на такъв роудстър със средноразположен двигател. Братовчедите по платформа биха били евентуално Audi R4 и/или автомобил, базиран на концепцията VW BlueSport. VW биха могли да използват огромната си търговска мощ, за да намалят разходите по производство.

Евентуални двигатели биха били популярният 1.4 TSI със 170к.с., вероятно и турбодизел със 125к.с. Тъй като в момента сме в сферата на спекулациите, един 2.0 TSI с повече от 210к.с. е възможен вариант. Lotus Elise би бил еталон за този автомобил, който би тежал около 1000 кг.

VW и Porsche ще поставят сегашната и бъдещата си връзка под сериозно набйюдение и оценка, преди да си сътрудничат по повече проекти. Иначе може да се появи ситуация, подобна на семейната вражда между Audi и VW.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини