Mедицинските сестри били първи такъв случай за НСО

Толеранс ще има, но медицинските сестри ще трябва да бъдат изведени от Партийния дом и предадени на полицията. Това заяви Красимир Станчев от НСО, който цяла нощ е прекарал заедно с медицинските сестри в Партийния дом. Той бе категоричен, че насилие не е имало.

Във връзка с тоалетната кърпичка с кръв, пусната от прозореца от страна на Анастасова, Станчев свидетелства, че самите жени са се дърпали и не са били предразположени изобщо за разговори и диалог. 

Станчев посочи и че още вчера вечерта, около 20 часа, когато е влязъл при медицинските сестри, една от тях го е посрещнала със заплахата, че ще скочи от прозореца.

12 часа се опитвахме по всякакъв начин да разговаряме с тях. Просто не исках да се качват по прозорците, поясни Станчев.

Още вчера вечерта МВР е било уведомено и от НСО са поискали съдействие. До този момент обаче реакция от страна на полицията няма. В сградата са били 5 жени и 5-ма души от НСО, заяви Станчев в отговор на въпрос за твърденията на медицинските сестри за "нахлуване" на орда мъже в зала 140 на Народното събрание.

Служителите на НСО са разговаряли с тях, но реакция от страна на сестрите не е имало. Това е първи такъв случай за Националната служба и Станчев трудно намери определение за него - "някакъв вид терористичен акт или някакъв тип взимане на заложници..." 

Очакванията му са били от МВР да изпратят по-обиграни за такива ситуации психолози, тъй като подобни случаи не са ресора на Националната служба по охрана.

Според него обаче не липсата на психолози от МВР е причина за нагнетяване на напрежението, нито реакциите на НСО, а самата нагласа на петте жени, която е била е целенасочена.

На въпрос дали са дали храна и напитки на барикадиралите се жени Станчев посочи, че не е имало защо да го правят, тъй като сестрите са си носили такива. 

Служителите на НСО са загасили тока за кратко по тактически съображения, които Станчев не посочи.

На въпрос дали обаче очаква последствия за себе си от този инцидент, като някакъв вид наказание или забележка, шефът на НСО се усмихна и попита: "Последици за мен?"

Със сигурност имаме и ние грешки, допълни шефът на НСО. 

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини