Дариткова видя целенасочена провокация в действията на медицинските сестри

Целенасочена провокация видя председателят на здравната комисия в НС Даниела Дариткова в инцидента от вчера с медицинските сестри.

Ние сме държали винаги на диалога, изтъкна тя в кулоарите на парламента. По време на заседанието те нахлули в комисията.

Според Дариткова те по никакъв начин не се опитали да влязат в диалог с комисията по здравеопазване.

За мен това беше целенасочена организирана провокация, подчерта тя.

Медицинските сестри не пожелали да разговарят с никой от комисията, останали в залата против всякакви правила и действията им станали най-активни в момента, когато можело да ги покажат по телевизията.

Барикадата на прозореца се състояла в прайм тайма. Освен това и Мая Манолова отново се активизирала.

Дариткова е притеснена от действията на НСО и недоумява как двама гардове оставили жена в нестабилно психическо състояние на перваза и не се справили с нея.

За ВМРО случилото се с медицинските сестри е пиар акция. За Александър Сиди протестът им и случилото се днес са различни неща. Провокациите са неприемливи, според него. А за исканията им можело да се говори.

За него висенето по первазите не е начинът и формата на протест. Така само се създавало напрежение. Здравният министър не бил в страната.

Трябва да успокоим обществото, категоричен бе депутатът от ВМРО.

Burn out синдром при медицинските сестри съзря Нигяр Джафер от ДПС.

Категорично подкрепяме исканията на медицинските сестри и медицински специалисти за по-добро заплащане, сподели тя пред медиите в парламент.

Това, което се случи е отчаян опит на едни хора да привлекат вниманието към своите проблеми, смята тя. Диалогът между хората и институциите е по-добър вариант за решаването на проблемите, според народния представител.

Призоваваме за разговори, но и за чуваемост, заяви още Джафер. Към момента нямало резултати от водените разговори.

На 1 март медицинските сестри опънаха палатков лагер пред Министерския съвет с искане за промени в здравната система. Едно от тях е увеличение на заплатите на медицинските работници.

„Това в момента по-скоро има политически елемент, отколкото синдикално искане. От 1 март има политическа акция, която се провежда пред партийния дом, с искания за оставки”, заяви пред Нова тв социалният министър Деница Сачева.

Тя обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и са отпуснати допълнителни финансови средства.

„Проблемът с разговорите е, че с всеки нов разговор идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретния повод за тази акция”, заяви Деница Сачева.

„Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти”, смята още Сачева.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Да
    Дариткова
    4 0
    11:21, 6 мар 2020
    Докога ще лъжете сестрите. Много правилно действие и отстоявайте исканията си докрай. Стига вече с лъжите на депутатите. Техните заплати ги вдигат на всеки 3 месеца и са вързани за средната заплата, а на народа за минималната заплата. Ако жандармите от НСО са посегнали на жените, трябва да понесат наказанието.
  • 2
    Та
    Тази
    3 0
    11:39, 6 мар 2020
    Тази дариткова ми мяза на песоглавец. Абе как ги харесва Борисов тези жени и ги слага на отговорни длъжности. Погледнете и физиономията и ви остава само едно да подминеш.
  • 3
    Да
    Дамян
    2 -2
    13:43, 6 мар 2020
    Тази физиотерапевтка дали си заработва заплатата.Защото колкото пъти съм опирал до физиотерапия, обикновено накрая в листа са ми отбелязвали,че ми е правен масаж, без това да е вярно , и лечебна физкултура,която се състои в показване веднъж какви упражнения да си правя сам в къщи. Но това им се плаща от касата , без да съм го ползвал.Пари трябва да се дават срещу свършена работа, и то добре.
    • Нс
      НС
      0 0
      20:10, 6 мар 2020
      Доходите на гербаджийката са от лапане на пишки.
  • 4
    Ра
    Рали
    0 0
    20:20, 7 мар 2020
    А твоите доходи са от дрискане в нета ли?
Последни новини