Шведска защита за НДСВ в Хасково

На шведски вариант заложи НДСВ на предизборния гамбит в Хасково. Мажоритарният кандидат на партията Соломон Паси посети любимия си град в компанията на бъдещия председател на европейския съюз Швеция, в лицето на посланика на скандинавците у нас Пол Бейер. Визитата сближава Хасково и Брюксел, защото представителя на страната, бъдещ председател на европейския съюз, е личен приятел на дългогодишния външен министър на България. Както се изрази най-популярният шофьор на трабант в света, Хасково е вече най-познатия град в Швеция. Отвъд предизборната риторика, Паси показа, че има възможностите да направи европейските фондове и практики реалност за региона. Мисия загубена за България след орязването на средствата от европейските фондове в резултат на сегашното управление.



Соломон Паси бе поканен за водач на листа на НДСВ от няколко избирателни района, но избра Хасково, защото както той сам каза е "лично и емоционално свързан с този град". Именно Паси нарече площада пред бившето кино Аида, "Атлантически", по време на европейския избор който България направи през мандата на НДСВ. Освен политиката, Хасково се родее с Паси и чисто емоционално. Бившия външен министър на България е посрещнал 7 нови години в региона и има приятели във всяка една община. Смисълът от тези контакти е, ако те сработят за привличането на младите хора в региона чрез откриване на работни места, каза най-популярното лице на НДСВ. Стабилен бизнес с човешко отношение към хората. Така лаконично кандидат-депутатът обоснова начина си да раздвижи нещата в тази сфера.



Що се отнася до човешкото лице, то явно не бе трудно за Паси. Поне 30 хасковлии го спряха на скромното площадче пред Универмага да му споделят проблемите си. Тази които искаха контакт с Европа-та, бяха он-лайн представяни на шведския посланик на характерния за площад Атлантически език-английския. Иначе приветствията бяха естествено на български. За съжаление или за щастие на Соломон, те бяха повече насочени към съпругата му Гергана Грънчарова, направила име и създала лице на България в Брюксел. Тази неделя очарователната блондинка празнуваше рожден ден. Подаръкът й бе театър. Чието име „Шведска защита" привлече и самия Пол Бейер. Политикът с афинитет към шаха изгледа с удоволствие постановката на "Малък градски театър зад канала" преди собственоръчно да запали Волвото си и да потегли обратно за София. Паси остана с половинката си предпочитания от него курорт- Хасковските минерални бани

Соломон Паси е мажоритарен кандидат от Хасково. Водач е и на пропорционалната листа на НДСВ в региона. Следва строителния предприемач Петър Дудоленски-построил верига Мол-ове в България. 3-и е отлично познатия на Хасково д-р Ясен Янев, бивш шеф на местната многопрофилна болница и настоящ зам.министър на труда и социалната политика. Депутат, който за разлика от много други не е забравил къде е родния му град.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини