Почна се, официално!

Предизборната кампания за изборите за депутати за 41-то Народно събрание започна официално днес.

Вчера до 19.00 часа партиите и коалициите трябваше да регистрират листите си с кандидати за изборите в Районните избирателни комисии, съобщи Фокус.

Днес Районните избирателни комисии трябва да уведомят ЦИК за извършените регистрации на кандидатите за народни представители.

Според хронограмата на ЦИК от днес започва и излъчването на предизборни радио и телевизионни предавания. Също днес приключва и подаването на заявления на българите живеещи в чужбина за откриване на избирателна секция в съответното дипломатическо представителство на страната ни.

Вероятно в понеделник, Централната избирателна комисия за избор на народни представители в 41-то Народно събрание ще излезе с решение за окончателния брой на регистрираните партии и коалиции за парламентарните избори, съобщи говорителят на комисията Бисер Троянов.

Днес Служба ГРАО продължава проверката на списъците с подписи на няколко партии, подали заявления за участие в изборите в последния момент. От ЦИК уточниха, че при подаването на документите партиите са регистрирани. Ако се окаже обаче, че списъците с подписи не са изрядни, тези партии ще бъдат заличени и няма да имат право да участват на изборите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини