Audi Q5 - хибриден от 2011 година

Хибридно-електрическите и другите екологични системи за задвижване са толкова голяма част от днешния климат, колкото и преструктурирането и оразмеряването на индустрията. Audi дава своя принос към модата на зелените возила, като разкрива планове да закара своя хибриден Q5 в САЩ, най-вероятно през 2011.

Новият RX 450h на Lexus води класацията на компактните хибридни кросоувъри, а BMW ще се включи най-накрая със своя X6 ActiveHybrid, така че решението на Audi е колкото за иновации, толкова и заради конкурентите.

От TheCarConnection съобщават, че Audi ще сложи нов бензинов-електрически хибрид в Q5 през 2011, и тъй като компактният SUV споделя голяма част от дизайна си с A4 и А5, хибридът може да се пренесе и към тях. След пускането на хибрида се очаква Audi да пусне и икономична турбодизел версия на Q5.

Тези новини първоначално бяха загатнати по време на автомобилното изложение в Детройт от Волфганг Хац, шефа на отдела за разработване на двигатели на Audi. Хац спомена, че дизелът е по-практична алтернатива, но има уловка. Възвръщаемостта на дизеловата технология е голяма, но сметките в САЩ са различни от Европа, където цената на горивото е по-висока като цяло и разликата между дизела и бензина не е толкова голяма.

Независимо дали това изчисление ще бъде в полза на дизела обаче, одобрението на хибридната технология несъмнено е по-голямо в САЩ. Това само по себе си може да се окаже достатъчна причина да се вземе решение първо да навлезе хибридният Q5, преди да се появи дизелов такъв.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини