В рамките на ден: Стотици дариха кръв за Дани от Асеновград, лечението й започва

За последните 24 часа дарилите кръв за лечението на Дани Алешанова са над 300, но колко точно ще стане ясно утре сутрин. Ето какво споделиха от семейството й в социалната мрежа: "С това сме надминали няколко пъти и най-смелите очаквания. За лечението със сигурност вече има осигурена достатъчно кръв и то ще започне утре. От името на цялото семейство на Дани – горещи благодарности на всички отзовали се за помощта и любовта ви! Тези от вас, които все още желаят да дарят кръв за регионалния център, могат да го направо по същите описани начини – цялата дарена кръв отива за спасяване на нуждаещи се“.

Дани Алешанова е начален учител в ОУ "Отец Паисий" в Асеновград. В началото на годината младата жена се разболява внезапно. Диагностицирана е с рядък и животозастрашаващ синдром на кръвта - синдром на Мошковиц. За щастие, единственото надеждно лечение – плазмафереза, е налично у нас. За него са необходими количества кръвна плазма от десетки, а често и от стотици кръводарители, каквито количества в българските кръвни центрове не се отпускат. Това е възможно само чрез спешна широка кампания за кръвонабиране, такава в каквато успяха да се организират стотиците асеновградчани, пловдивчани и хора от други градове, дошли до Пловдив специално, за да дарят кръв за Дани.

Припомяме, че в МБАЛ - Асеновград е възможно да се дарява кръв всяка втора и четвърта сряда на месеца между 08:30 ч. и 12:30 ч. В Пловдив това може да бъде направено всеки ден в УМБАЛ "Свети Георги" на Пещерско шосе (от 09:00 ч. до 14:30 ч.) и в РЦТХ на бул. "България" 234 Б (от 08:00 ч. до 18.30 ч.).

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини