Извънземните идват, или какво? Ретро мистерията „The Vast of Night” (трейлър)

В стила на "Зоната на сдрача", действието на „The Vast of Night” се развива в една нощ през 50-те години на миналия век в Ню Мексико. Млада телефонна операторка в малко градче по време на една от смените си получава обаждания от хора, които са станали свидетели на нещо необичайно в небето. Заедно с Еверет – местния радио DJ, който също прихваща странни шумове и сигнали с неизвестен произход, Фей се опитва да открие истинската причина за това необяснимо явление и да разбере има ли нещо извънземно в цялата случка.

„The Vast of Night” е премиерно представен през 2019 на кинофестивала Slamdance, където печели наградата на публиката за най-добър игрален филм. На Международния филмов фестивал в Торонто е номиниран за Наградата за избор на публиката в категорията „Полунощна лудост“. Печели наградата на журито на кинофестивала Overlook и специална награда за кинематография на Международния филмов фестивал в Хамптънс.  Номиниран за най-добър първи сценарий на наградите "Независим дух" и за най-добър международен игрален филм на Международния филмов фестивал в Единбург.

"Задължително да се гледа от млади филмови дейци, които трябва да видят как да направят много добър филм с почти нищо! Всъщност, много от известните холивудски режисьори също могат да се възползват от това!", пише в едно от ревютата.

Режисьор на „The Vast of Night” е Андрю Патерсън, сценарият е дело на Джеймс Монтегю и Крейк В. Сангер. Във филма участват Сиера Маккормик, Джейк Хоровиц, Брус Дейвис, Гейл Кронауер и други.

Премиерата на филма е на 13 март 2020 по кината в САЩ, но очакваме скоро да се появи в Amazon Prime.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини