Протестиращи за Перник опитаха да нахлуят в МРРБ, полицията ги напръска с лютив спрей

Протестиращите пред Министерство на регионалното развитие и благоустройството поискаха от министъра и зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и Николай Нанков да излязат и да говорят с тях заради кризата с водата в Перник.

Събралите се граждани дадоха на двамата министри 15 мин. време да слязат при тях.

След като протестиращите се опитаха да влязат в министерството, се стигна и до саморазправа на полицията и протестиращите. 

По разказа на една от участничките в полицаите са напръскали с лютив спрей протестиращите.

Малко след това на мястото дойде жандармерия. 

Протестиращите скандират „Искаме ги тук“ и „Оставка със затвор“. Двама от събралите се граждани се опитват да влязат в сградата на Министерството, но не бяха допуснати от полицаите.

Стотици граждани се събраха на национален протест под лозунга "Оставка на Петя Аврамова", пред Министерство на регионалното развитие и благоустройство. 

Протестиращи искаха оставката на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на целия кабинет "Борисов 3".

Протестиращите носят български знамена и голям плакат с надпис „Оставка! Време ни е за Възраждане“.

Протестът се организира от Инициативен комитет "Спаси Перник", но освен перничани, които са по-малко от половината, има много хора от движение "Възраждане" на Костадин Костадинов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини