Тол калкулаторът изчислява от днес разходите за път на превозвачите

Превозвачите могат от днес да планират разходите за тол таксата на камионите или автобусите си, като използват калкулатора на страницата на Националното тол управление www.bgtoll.bg.

Чрез него шофьорите или собствениците на превозните средства над 3,5 тона могат да получат цялата информация за пътните такси, които ще дължат след въвеждането на тол системата в търговска експлоатация..

Тогава тежкотоварните превозни средства ще плащат на база на изминатото разстояние, а не както досега – за време с електронна винетка.

До днес тол калкулаторът беше само тестов и можеше да се използва от четирите демонстрационни центъра в София, Пловдив, Варна и Русе. От днес услугата е достъпна онлайн за всички потребители на директния линк  https://trots.bgtoll.bg/..

За да се изчисли тол таксата за желания маршрут, трябва да се въведат данни за превозното средство със съответните техническа маса, брой оси и емисионен клас. Посочва се дата и начален час на пътуването. Избират се начална и крайна точка на маршрута, както и до 4 междинни локации. Потребителят може да поиска да мине по най-бързия или по най-краткия маршрут по зададените параметри.

В резултат собственикът или ползвателят на пътното превозно средство получава подробна информация за платените участъци по пътя – автомагистрали, първи и частично втори клас пътища, както и за дължимите пътни такси. Калкулаторът изчислява и очакваното време за пътуване по избрания маршрут, който се визуализира върху пътната карта на България.

Заложеният в системата обхват на пътищата с тол такса е 6 050 км от общо около 20 000 км републиканска пътна мрежа.

Тарифите на тол таксите бяха приети от Министерския съвет и са обнародвани в „Държавен вестник“ в края на миналата година.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини