Тайният остров на вирусите в Германия

Немски остров разработва ваксини срещу най-опасните вируси

На остров в Балтийско море, използван някога от нацистите за изследване на биологичното оръжие, немски учени разработват ваксини срещу едни от най-опасните вируси.

Бяс, африканска чума по свинете, ебола ... списъкът с патогени е дълъг.

Федералният институт за здраве на животните тества най-опасните вируси в света на големи животни, за да намери лек за някои от най-страшните заболявания.

Достъпът до остров Рием е силно ограничен.

Учените, които работят там, трябва да преминават през дезинфекционни душове, когато влизат или излизат. А защитното облекло е задължително.

Десетки животни биват заразявани умишлено с вируси като част от изследванията за наблюдение на ефекта от заболяванията.

Разположен на юг от живописния остров Рюген, Риемс се е превърнал в глобален център за изследване на смъртоносни вируси.

Вирусните заболявания се разпространяват все повече и повече, като последен пример е епидемията от африканска чума по свинете.

Посетителите преминават най-високото ниво на проверка в Германия, заради наличието на смъртоносни заболявания на острова.

В Европа няма друга подобна инсталация като тази. Единствено в Австралия и Канада има подобни съоръжения.

Институтът се намираше в една сграда на острова, която се разширява и ще обхваща почти 1,3 километра от площта на Риемс.

След Втората световна война центърът се озовава в комунистическа Източна Германия. На това място ГДР започва разработването на ваксини.

В наши дни правителството инвестира много средства в института. Около 300 милиона евро са вложените пари през 2008 г. за модернизиране на инфраструктурата.

Сега островът притежава 89 лаборатории.

Целта на института е да подготвят населението за епидемия.

На острова има между 80 и 100 големи животни: алпаки, глигани, крави, кози и овце.

Изследователи твърдят, че колкото и да не искат да тестват вирусите върху животни, само така ще успеят да разберат как да разпознават вирусите и как да ги лекуват.

Тъй като тестовете са за ваксини, които могат да спасят милиони животни и да защитят поминъка на фермерите, изследователите смятат, че тестовете върху животни са оправдани.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини