Въведени са ограничения за камиони над 12 тона в цялата Смолянска област

Проходите в Смолянска област - днес 4 декември са отворени за движение при зимни условия. Тази сутрин около 7.30ч. е отменено ограничението за движение през прохода "Предела“. Остават в сила въведените снощи/ около 22 часа на 3 декември/ ограничения за МПС-та над 12 т на цялата територията на област Смолян.

Движението в цялата област е при зимни условия, републиканската пътна мрежа е сравнително добре почистена и проходима. По високите места на планината новата снежна покривка е около 30 см.

"Пътищата от републиканската пътна мрежа се почистват, уширяват и обработват своевременно. Проходите са нормално проходими в зимни условия, следва водачите да бъдат подготвени, а автомобилите оборудвани.", потвърди областният управител на Смолян Недялко Славов.

До обяд ще продължи да превалява, след това снеговалежите ще спрат. Силен вятър по високите места създава предпоставки за навявания и преспи на места. Температурата на 1200 метра е около -5 градуса. Традиционно обаче се очаква недобросъвестни шофьори да тръгнат на път с летни гуми и по проходите днес да има закъсали автомобили.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Коментари в сайта

Последни новини