В Ардино протестираха срещу лошото състояние на пътя за Кърджали

Жители на Ардино протестираха заради лошото състояние на пътя за Кърджали. На изхода на града те блокираха шосето и спряха движението за повече от час. Хората поискаха да бъде извършена цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, който е основен за няколко родопски общини. В момента по него е опасно да се пътува, каза Джейлян Муталибов от инициативния комитет:

“След Кърджали до Кьосево пътят е в окаяно състояние. Горе на Даладжата също. Тук в града, понеже няма околовръстен път и републиканската пътна мрежа минава през центъра, цялата улица „Бели брези“ е дупка до дупка, просто няма откъде да се мине. От Ардино до Светулка износващият слой на пътя не е направен, пътят поднася, хлъзгав е, много е опасен“.

Директорът на Областното пътно управление в Кърджали Иван Гавазов уточни, че на пътя е извършен частичен ремонт за над 1 милион лева. А пари за цялостна реконструкция може да се очакват след въвеждане на тол системата. Въпреки това недоволните обявиха, че протестът им продължава и в следващите два дни.

Гюнер ШЮКРИ

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини