КНДР изстреля две балистични ракети

Северна Корея изстреля две ракети, съобщи генщабът на Южна Корея, цитиран от "Йонхап".

От генщаба поясниха, че ракетите са изстреляни от източната провинция Южен Хамгьон в 16:59 часа.

Японската брегова охрана също потвърди, че Северна Корея е изстреляла най-малко една ракета. Министерството на отбраната на Япония уточни, че са изстреляни две балистични ракети, които не са паднали в изключителната икономическа зона на страната.

Телевизионният канал NHK информира, че ракетите са паднали в Японско море, но извън изключителната икономическа зона на Япония.

Премиерът на Япония Шиндзо Абе коментира, че ще продължат да поддържат тесни контакти със САЩ и Южна Корея за наблюдение на ситуацията около КНДР. Според него ракетните изпитания са сериозно предизвикателство за Япония и международната общност.

За тринадесети път КНДР изпитва ракети през тази година. Последният тест беше на 31 октомври, когато изстреля две ракети от суперголяма реактивна система за залпов огън към Японско море. На 2 октомври пък изпита балистична ракета от подводница.

При предишни 10 изпитания КНДР изстреля ракети с малък обсег, включително и версия на руската балистична ракета "Искандер" и суперголяма реактивна система за залпов огън.

Междувременно през последните два дни три разузнавателни самолета на САЩ (EP-3E, RC-135V и E-8C) проведоха полети над Корейския полуостров.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ap
    apocalypse now
    1 0
    18:40, 28 ное 2019
    Г-н Ким да се прицели в Йелоустоун и да се приключва.
Последни новини