Извадиха подводницата, заловена край Испания с три тона кокаин (видео)

Извадиха от морето край Галиция, Испания, 20-метровата подводница, която тази седмица бе задържана, пълна с кокаин. Смята се, че пратката идва от Латинска Америка.

Испанските власти отдавна подозират, че трафикантите използват подводници, но за първи път ги залавят в действие от тази страна на океана. Подводници са залавяни досега с пратки за САЩ. Подводницата е била проследена, докато плавала през Атлантическия океан, и заловена в рамките на международна операция с участието на общо 240 агенти от Испания, Португалия, САЩ, Обединеното кралство и Бразилия. 

Полицейски водолази изтеглиха на буксир подводницата до пристанището. Властите вярват, че подводницата идва от Колумбия, което означава, че е изминала близо 6500 км. Вероятно е била ескортирана от друг плавателен съд. Подводницата е направена от фибростъкло. 

Двама от членовете на екипажа са арестувани, трети е избягал и се издирва.

Полицията не съобщава колко е заловеният кокаин, но количеството е голямо. Според медии пакетите са над 150, с тегло общо 3 тона, а дрогата на нелегалния пазар би се търгувала за около 100 милиона евро.

Разследващите смятат, че много подобни подводници плават из Атлантическия океан, за да снабяват европейския пазар с кокаин. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини