В Деня на християнското семйство: Празничен концерт и открити уроци за деца и ученици

В Асеновград събитията в програмата за Деня на християнското семейство и православната младеж ще са в два последователни дни.

На 20 ноември, сряда, в читалище “Родолюбие” ще се състои празничен концерт с участието на детски и самодейни творчерски състави. Началото му ще е в 17:30 ч.

На 21 ноември, четвъртък, в Градската библиотека ще бъдат изнесени два открити урока. Първият, от 11:00 ч., е предназначен за учениците от ОУ “Ангел Кънчев”. Името му е “Цветовете на приятелството”. Следобед е ред на Четенето започва от семейството” – открит урок за малчуганите от Детска градина „Зорница” и техните родители. Началото му ще е в 16:30 ч.

Въведение на Пресвета Богородица в храма (или само краткото Въведение Богородично) е един от най-големите християнски празници, почитан е и от двете основни християнски деноминации – Католицизъм и Източноправославие. Празникът принадлежи към числото на 12-те велики празника. В този ден се почитат, както благочестивите родители на Дева Мария Йоаким и Анна, които я въвеждат на тригодишна възраст в йерусалимския храм, така и изпълнението на обета им да посветят Мария на Бог.

Според православната традиция Въведение Богородично слага началото на Коледните пости и се свързва с настъпващата зима и очакването на църковните тържества около Рождество Христово.

С решение на Светия Синод от 1929 г. празникът Въведение Богородично в България се чества и като Ден на християнското семейство и на православната християнска учаща се младеж.

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини