„Ата-строй“ взе обществената поръчка за снегопочистването в Хасково за 500 бона

„Ата-строй“ поема зимното поддържане на пътищата и снегопочистването в Хасково и общината.

Заповедите за изобр на изпълнител за  дружеството и по трите обособени позиции са  подписани от временно изпълняващия длъжността кмет на Хасково Велин Балкански на 6-ти ноември, два дни преди новият кмет Станислав Дечев да встъпи в длъжност. На 17-ти ноември изтича срокът за обжалване на издадените заповеди.

Спечелената поръчка е за 540 хил.лева, без ДДС.

Както беше обявено и по-рано, дружеството на бившия депутат от Хасково Мехмед Атаман, официален представител на което е съпругата му -Айше Атаман, се яви като единствен кандидат с оферти и по трите обявени позиции в обществената поръчка.

За реакция при зимни условия и по трите района снегопочистващата фирма е заложила три минути в офертата си, става ясно от доклада на комисията, разгледала офертите.

Първата позиция покрива 106.440 километра общински пътища и улици в селата. Най-близкото село е на 8 км, а най-отдалеченото на 31 километра от Хасково. За почистването на е километър път в двете посоки Ата строй ще получава по 60 лева, за опесъчаване на километър -по 50 лева.

За 1 машиночас* работа дружеството ще получава за почистване на улиците в населените места по 100 лв, единичната цена за опесъчаване с материали, предоставени от общината, е 110 лв. за час работа на машината, за товарене на лед и сняг по 300 лева на смяна на машината, а за извозването им по 150 лева. Всички цени са без ДДС.

Разчетите са същите и по втората обособена позиция, която включва снегопочистване и опесъчаване на улиците в кварталите на общинския център: „Орфей“, „Република“, „Изгрев“, „Възраждане“, „Дружба“, „Куба“, „Ручока“, „Градската градина“, „Бадема“ и отчасти „Кенана“. Според заложената сума, за ръчно опесъчяване общината ще плаща по 118 лева на фирмата за човекочас*.

В третата обособена позиция са кварталите „Овчарски“, „Тракийски“, „Македонски“, „Хисаря“, „Младежки хълм“, „Воеводски“, „Училищни“, „Каменни“ и „Болярово“.

За почистването на булевардите, които са в тези участъци и улиците в Центъра, в Източна и в Южната индустриални зони, ще отговоря „Екопрогрес“.

Авансово плащане по поръчката ще е в размер на 30 % от максималната прогнозна стойност на договора, междинните плащания ще се извършва на базата на документите за извършената работа.

*машиночас-взема се предвид капацитета на машината за осем часа и съответно за един час

*човекочас-единица мярка за време, определяща производителността на труда. Един човекочас означава, че един човек работи един час

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Ве
    Венко
    44 -4
    14:03, 15 ное 2019
    Ужас! Досега пак чистеше Ата строй и всички знаем резултатите от това. Чистят се само основните булеварди, а кварталните улици си стоят непочистени от снега. Пак мирише на корупция, пак фирма на ДПС!
  • 2
    Че
    че как иначе
    36 -1
    14:37, 15 ное 2019
    Честито ви "новото старо", ама още повече
  • 3
    Ба
    Бай Ганьо
    12 -21
    15:53, 15 ное 2019
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Ne
    nelicha - нелича
    24 -1
    17:10, 15 ное 2019
    След , като няма други . Единствения кандидат печели поръчката . И за главния прокурор е така . Колкото и да протестират за и против не го . Двата случая са различни , но резултатът е един и същ . Липсва конкурентна среда , което намирисва на задкулисни договорки . Конкуренцията е тази , която вдига качеството и сваля цените . Държавата е тази , която трябва да осигури тази среда . След , като това не става . Какво означава това ? Оставям на вас сами да прецените .
  • 5
    57
    57980798
    7 0
    09:31, 16 ное 2019
    Съветник Кръшков где така ?
    Да целувам дуплето на Боци Паша
    ....
    Слизам на една бензиностанция в Момчилград и ме питат "Как е ?"
    А аз им отговорих
    "Обичам Доган , Аллах и Боци техния лаф ташак" .... Натръшкаха се от кеф :))
  • 6
    Ро
    робчо гут
    3 -1
    14:41, 16 ное 2019
    майната му чия е фимата.Лошото са невероятно надутите цени.И още нещо-чисти не чисти парите предварително се плащат,а глобата за неспазване на договора беше половината сума.ХАХАХАХАХАХА.Миналата година това излезе по вестниците.Как ще го накараш да бачка-кола да не изкара цяла зима,печели 250 000лв.Завалия.Е,половината отива в др.джобчета,де
Последни новини