10 жертви на катастрофи в Хасковско, почитаме паметта на загиналите

Според черната статистика всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко ранени деца, младежи, зрели и възрастни хора. За деветмесечието на годината на територията на Хасковска област са загинали 10 души, а 219 са ранени в 172 тежки пътнотранспортни произшествия.

В края на седмицата ще бъде отбелязан Деня за възпоменание на жертвите на пътя. По решение на Генералната асамблея на ООН от 2005 година този ден се отбелязва всяка трета неделя от месец ноември. Тази година датата е 17 ноември, тя ще бъде отбелязана в световен мащаб.

Мотото на тазгодишното възпоменание е „Животът не е резервна част“. В почти всички общини на Хасковска област също ще бъде отдадена почит.

В неделя от 11ч. в църквата „Св.Богородица” в Хасково ще бъде отслужена панихида в памет на жертвите от пътнотранспортни произшествия.

В Харманли в храма ”Св.Атанасий” ще има от 9 часа литургия, панихидата ще е от 10. В църквата ”Иван Рилски” литургията също е от 9 часа, а панихидата- от 11.

За упокой на загиналите при пътнотранспортни произшествия на този ден в 11 ч. ще бъде отслужена панихида и в ивайловградския храм „Свето Преображение Господне“.

В Симеоновград, белязан от „Черния Великден“, близките и приятелите отново ще си спомнят за пометените от кола на тротоара шестима тийнейджъри навръх големия християнски празник през 2011 година.

От 10 ч. ще бъдат поднесени цветя на Мемориалния комплекс „Шестте великденски ангела“, издигнат в памет на загиналите деца.

От 11часа в сградата на общината ще бъдат наградени участниците, заели призови места в Националния конкурс за детска рисунка "Не на войната по пътищата".

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини