Уволниха шефа на Пазарджишката болница за злоупотреби по служба

Изображение 1 от 2

    Директорът на Многопрофилната болница за активно лечение в Пазарджик д-р Васил Вълчев е уволнен по разпореждане на премиера Бойко Борисов. Лекарят беше уличен в злоупотреби по служба в разследващ репортаж на Васил Иванов по  NOVA, който беше излъчен в неделя вечер.

    В материала става ясно, че д-р Вълчев и двамата шефове на ТЕЛК комисиите в болницата са с пожизнени решения за заболявания и пенсии.

    В предишен репортаж на телевизията пък се видя как директорът дава заплата от 57 000 лева на кардиолог, който поставя стентове на здрави хора.

    "Разпоредил съм на Ананиев да го маха. И днес вече трябва да са го уволнили. Аз не търпя, знаете. При мен - веднага оставка и отива на съд или на каквото и да било там", коментира премиерът Борисов по време на огледа на строителните работи на газопровода между България и Гърция на територията на Хасковска област днес.

    По разпореждане на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев в Пазарджишката болница от днес тече пълна проверка.

    През изминалата седмица здравният министър е изпратил писма за свикване на Общо събрание на болницата. До избора на нов директор в МБАЛ-Пазарджик ще действа прокурист.

    Здравният министър е поискал от НЕЛК да направи проверка на ТЕЛК решенията, които са издадени от ТЕЛК комисиите в МБАЛ-Пазарджик.


    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини