Тръмп иска разкриване на личността на разобличителя му в разследването за импийчмънт

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова да бъде разкрита самоличността на разобличителя, който стана причина за разследването срещу него за импийчмънт.

 

Тръмп се аргументира, че въпросният човек е предоставил фалшива информация. Без да представи доказателства, президентът на САЩ намекна, че разобличителят може да е виновен за измама.

Разобличителят е готов да отговори директно на писмени въпроси на републиканците от комисията по разузнаването в Камарата на представителите, която води разследването за импийчмънт срещу президента. Това съобщи неговият адвокат. Целта е да не бъде разкрита самоличността на въпросния човек, който е представител на американската разузнавателна общност.

Разследването срещу Тръмп започна след подаден от разобличителя сигнал за телефонен разговор на американския президент с украинския му колега. В него Тръмп президент е поискал от Зеленски да разследва неговия опонент и потенциален съперник на президентските избори догодина Джо Байдън. Синът на Брайдън - Хънтър, е работил за украинска газова компания.

В телефонния разговор Тръмп поискал от украинския си колега да разследва също така евентуална украинска намеса в хакерската атака през 2016 г. по време на предизборната кампания.

Демократите обвиняват Тръмп в това, че е злоупотребил с властта си и се е опитал да окаже натиск върху Украйна, за да се намеси в американските избори в негова полза.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини